HABER MERKEZİ

Sivas Ticaret ve Sanayi Odasında 2019 yılının son meclis toplantısı yapıldı. Çetin Yıldırım başkanlığında başlayan Aralık ayı Meclis Toplantısında gündem maddeleri, oda çalışmaları ve esnafların ekonomik durumu ele alındı.

Yürütülen faaliyetler hakkında üyelere bilgi veren Sivas TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından kiracı olan esnaflara yönelik yapacağı artışın tepkilere neden olduğunu söyledi.

Ekonomik sıkıntılar nedeniyle esnafın zor bir süreçten geçtiğini aktaran Eken, “Ben buradan tüm yetkililere sesleniyorum; Ülkemiz toparlanma sürecine girdi. Esnafımız yeni yeni nefes almaya başladı. esnaf, tüccar arkadaşlarımın yapılacak olan kira artışlarıyla beli bükülecek” dedi

Kamu kurumlarının kira artışları konusunda daha duyarlı olmasını isteyen Eken, “Buraları vakfeden insanlar bugün hayatta olsalardı, esnafımızın bu durumu görselerdi hiçbir şekilde artış yapılmama şartı ile verirlerdi. Yüzde 12’den 17’lere varan kademeli artışlar var. Biz bu konuda TOBB’a yazılarımızı yazdık. Türkiye genelinde bu dönemde artış olmamasını, olacaksa da Yüzde 5 gibi bir artış yapılmasını talep ettik. Kiracı arkadaşlarımızın haklarını aramak için mücadele edeceğiz. Buradan Belediyemize, kiracı olan esnaflarımıza yönelik yüzde 5 artış yaptı. Belediye Başkanımıza ve meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Suya zam yapmadılar ve engellilere yüzde 50 indirim yaptılar” ifadelerini kullandı.

THY, SİVAS’A GEREKEN ÖNEMİ VERMELİ

Sivas’a yapılan uçak seferlerinin azaltılmasına yönelik daha önce tepkilerini gösterdiklerini belirten Eken, şunları kaydetti; “Türk Hava Yolları Genel Müdüründen randevu talep ettik. Gittiğimiz zaman meclis üyelerimizin ilettiği sorun ve sıkıntıları ileteceğiz. Arkadaşlarımızın yatırımcı çekme mücadelesi, uçak seferlerinin Sivas’a gerek yok denmesi ile olmaz. Biz nasıl yatırımcı getireceğiz, nasıl gelin Sivas’a yatırım yapın diyeceğiz. Hızlı tren bizim için bir şans. Ankara, İstanbul bağlantımız için son derece önemli. Biz İzmir, Antalya ve Ankara isterken mevcut uçak seferlerimiz elimizden alınıyor. Buradan Sivas TSO, 8 Bin üyemiz adına THY Genel Müdürlüğüne sesleniyoruz. Sivas’ı artık gözden çıkarılan bir il olarak değil, Sivas’ın başkentlik yapmış, tarihi, kültürü ile her şeyiyle değerlendirilen bir il olarak sahip çıkılmasını bekliyoruz. Siyasetçilerimizden de özellikle bu konuda ellerini gövdelerini taşın altına koymalarını bekliyoruz.”