MELTEM DUMAN

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, Sivas’ı el birliği ile hak ettiği güzel yere getirmek için işbirliği ile çalışılmasının önemine değindi.

Sivas için iş dünyası olarak ellerinden gelen gayreti gösterdiklerinin altını çizen Eken, “Bizlerde Sanayi ve Ticaret Odası olarak sürekli özel sektörler olarak yatırımlar yapıyoruz. Yeni fabrikalar açıyoruz. Yeni iş sahaları açıyoruz. 1. Organize sanayide bugün bir tane dahil arsamız kalmadı. Bunu böyle övünerek anlatabiliyoruz. Çok ciddi bir çalışma var. Demirağ OSB’de alt yapı çalışması sürüyor. 2022 yılında o bölgede çok daha güzel şeyler olacak” dedi.

Sivas’ta son 2-3 yılda ciddi çalışmaların olduğunu ifade eden Eken, “İş dünyası olarak Valilik ve Belediyenin yapmış olacağı imar projeleri hususunda destek verip arkasında duracağız. Kamu alanlarının imara açılarak satılacağı eleştiriliyor. Valiliğimizin imar çalışmasındaki amacı yine Sivas’a yönelik olduğundan dolayı orada rant olacaksa o rantın sağlanması gerekiyor. Ama biz gidip halan çıkıyoruz gerek sosyal medyalarda, gerek dedikodu mekanizmalarımızda halen insanları kötülüyoruz. Hukukun haklıdan yana olduğunu bildiğim için bu sorunun ortadan kalkacağına inanıyorum. Şehrin önünü artık tıkamayalım. Şehrin önünü tıkadıkça bu Sivas gelişmez. Şehirde birileri çıkıp eleştirebilir. Ama yanlış eleştiri yaparak, fitne sokarak birilerini düşürmeye çalışarak veya yapılanları görmezden gelerek bu şehre çok büyük zarar veriyorlar. Sivas çocukları olarak Sivas’ta doğduk, Sivas’ta öleceğiz. Bu Sivas konusunda artık kimseye pabuç bırakmayacağız. Ankara’da olan Mimarlar Odası ve Sivas’taki Mimarlar Odası arkadaşlara da bunu söyledik. Sivas’ın gelişmesi adına kim çalışma yaparsa arkasında duracağız” ifadelerini kullandı.