HABER MERKEZİ

Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Sivasspor’a yönelik gerçekleşen hakem hatalarını eleştirdi.

Dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye’de de futbola ciddi yatırımların yapıldığını aktaran karasu, “Sezonun ilk yarısını en yakın rakibinin 6 puan önünde lider bitiren Sivasspor, mütevazi kadrosuyla oynadığı pozitif futbolla, tüm otoritelerin takdirini kazandı. İlk devrede de Sivasspor, farklı hakem hatalarına maruz kalmasına rağmen ‘hakemler de insandır hata yapabilir’ anlayışı ile tepki göstermedik. Ancak, ikinci devrenin başlamasıyla birlikte Sivasspor aleyhine yapılan hatalar artmaya başladı’’ dedi.

Türkiye Kupası’nda oynanan Antalyaspor maçıyla fikstür konusunda Sivasspor’un zor durumda bırakıldığını aktaran Karasu, ‘Türkiye Kupası’nın son maçı Antalyaspor - Sivasspor arasında oynandı. Sivas hava şartlarının zorluğu ve Antalya’dan Sivas’a direkt uçuş bulunmamasından dolayı takımız çeşitli zorluklar ile Sivas’a güç bela dönüş yapabildi. Hava sıcaklığının gündüz, -17 dereceyi bulduğu şehrimizde Başakşehir maçına doğru düzgün antrenman yapamadan çıkmak zorunda kaldı. Başakşehir maçında ise, herkesin gözleri önünde 71. Dakikada çok bariz bir penaltısı verilmedi. Daha vahim olanı VAR’a gidip pozisyona bakma zahmetinde bile bulunulmadı. Ligde lider olan takımımız sadece bu sezon değil tam bir yıldır penaltı atışı kullanmıyor’’ ifadelerini kullandı.

“KİMSEYE HAKKIMIZI YEDİRMEYİZ”

‘’Sivaslılar olarak kimsenin hakkını yemeyiz, kimseye de hakkımızı yedirmeyiz’’ diyen Karasu, ‘’Eksi 17 derecede bir şehrin insanları stada gidiyorsa, top toplayıcı çocuğundan, teknik heyetinden, yönetimine ve futbolcularına kadar herkes kenetleniyor, takıma o soğuk havada sahip çıkıyorsa, bu mücadelenin masa başında kaybedilmesine ayak oyunlarına uğramasına, dünya genelinde yaşayan milyonlarca Sivaslı izin vermez’’ ifadelerini kullandı.

‘SİVASSPOR BÜYÜK LOKMADIR, BOĞAZINIZDA KALIR’

Futbolun sahada oynaması gerektiğini, sonuçların masa başında tayin edilmemesini belirten Karasu, ‘’iktidar yetkilileri herhangi bir takımı destekleyici açıklamalarda bulunmamalıdır.

Hakimlerin iktidar korkusuyla karar verdiği bir ortamda hakemlerin nasıl kararlar verebileceğinin takdirini sizlere bırakıyorum’’ dedi.

Karasu konuşmasını şöyle noktaladı: “Son olarak, ligi dizayn etmeye, birilerinin hakkını yemeye çalışanlara ve bu süreci sadece seyirci gibi izleyen Türkiye Futbol Federasyonu yetkililerine sesleniyorum: Sivasspor büyük lokmadır, boğazınızda kalır”