SEYİT ÖMER YILDIZ

100 günde basınla yüz yüze programında Sivas’ta görev yapan basın mensupları ile bir araya gelen Vali Salih Ayhan son dönemde gündemde olan gelişmelerle birlikte Demirağ Organize Sanayi Bölgesinin altıncı bölge teşvik kapsamına alınmamasını değerlendirdi.

Vali Salih Ayhan; “ Öncelikle Demirağ OSB konusunda bir irade eksikliği yok genel bir çalışma, yani Sanayi Bakanlığının paylaşımı genel bir çalışmanın paylaşımı. Dolayısı ile Demirağ Organize Sanayi Bölgesinde ilk yer tahsisini yaptık. Burada gerek siyaseten olsun gerek idareten olsun gerekse iş dünyası bu konuda mantalite anlamında bir ve beraber. Bunu başarmak için yoğun gayret gösteriliyor. Olacağına ben inanıyorum” dedi.

Ayhan; “ Biz öncelik oranın alt yapısını bitirelim, ondan sonra mutlaka ve mutlaka emsallerine göre farklı bir yer olacak. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın, Cumhurbaşkanımızın bir talimatı var onun sözü yerde kalmaz Allah’ın izni ile. Dolayısıyla Demirağ OSB ile alakalı kimsenin bir tereddütü olmasın. Bu konuyu sürekli konuşarak sürekli gündeme getirerekte bir kazanım elde etmek mümkün değil. Yol haritamız belli, ne yapacağımızı biliyoruz. Burasında alt yapı çalışmaları bittikten sonra yani şunu söyleyebilirim alt yapısı bittiği halde altıncı bölge olmadığı için gelmeyen varsa ciddi sorun var ama alt yapı daha henüz bitmedi seneye ancak bitirebiliriz. Alt yapısı bittikten sonra oranın yatırım yapılabilecek bir yer olacağını net söyleyebilirim. Bizim kafamızda bazı planlar var. Milletvekillerimizle, belediyemizle, ticaret erbabı ile birlikte bu işi koparacağız” ifadelerini kullandı.

Vali Ayhan Kenevir noktasında ise; “Kenevir üretimi konusu Tarım Bakanlığımızın genel politikası, henüz daha uygulama tebliği yayınlanmadı. O konuda Sivas için has bir durum çıkar mı ? onu bilmiyorum. Net cevap şuan vermek istemiyorum daha doğru net doyurucu bir durum ortaya çıkmadığı için birşey söylemek istemiyorum ama burada adıda konuldu. İnşallah onunda somut meyvesini alacağız” diyerek açıklamasını sonlandırdı.