MEHMET TIRPAN

Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Türkiye Büyük Millet Meclisinde Sivas’ın sesi olmaya çalıştığını, Sivas’ın sorunlarını yılmadan gündeme getirmeye devam edeceğini söyledi.

Özellikle vatandaşların Milletvekillerini ve siyasileri değerlendirirken daha duyarlı olması gerektiğine vurgu yapan Karasu, “Hangi milletvekilin şehirle ilgili ne yaptığını, şehrin sorunları TBMM’ne ne kadar taşıdığına bir baksınlar. Biz Sivas’ın sorunlarını gündeme taşırken herhangi bir beklenti içerisine girmiyoruz bizim tek derdimiz Sivas’ın gelişmesi ve kalkınması. Ancak bu konuda halkımız değerlendirme yaparken daha duyarlı olmasını istiyoruz” dedi.

Teşvik konusu gibi bir çok konuyu gündeme getirdiğini ve getirmeye de devam edeceğinin altını çizen Karasu, “Teşvik konusu kent için önemli. Bu konuda Sivas ciddi bir hak kaybına uğruyor. Bu mağduriyetin ortadan kalkması konusunda girişimlerde bulunuyorum. Demirağ Organize Sanayi Bölgesinde çalışmalar bitme noktasında geldi. Birkaç firma yatırım yaptı. Ama halen teşvik konusunda ses yok. Bu konuda iktidar milletvekillerinden zaten hiç ses çıkmıyor. Mecliste kanun teklifi veriyoruz. 6. Bölge teşvik kapsamına Sivas’ın alınması noktasında meclisten onay almaya çalışıyorum ne yazık ki Ak Parti Milletvekilleri ve Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekilleri Sivas’ın teşvikte 6. Bölgeye alınmasını el kaldırarak oyları ile red ediyorlar. Sivaslılar bunların değerlendirmeleri sandıkta yapacaklardır. En iyi değerlendirmeyi hemşerilerimiz sokaklarda yapıyorlar. Tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak hemşerilerimizin sorunlarını kendimizin sorunları gibi görerek Mecliste gündeme getirmeye devam edeceğiz. O koltuklarda biz vekaleten oturuyoruz. Bu koltukların hepsi gelip geçer ama Sivaslı hemşerilerimizin gönlünde bırakacağımız güzellikler her zaman kalacaktır. Vatandaşlarımızın düşüncesi ve fikri ne olursa olsun bizim kapımız herkese açık” ifadelerini kullandı.