Mehmet TIRPAN

Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Akgül, Sivas’ta ÇEDAŞ ile ortaklaşa yürüttükleri askıda ekmek projesinin yaygınlaştırıldığını yılsonuna kadar 130 noktada uygulamayı hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi.

Şehrimizin her mahallesinde bir bakkal ve bir de pide fırını olmak üzere askıda ekmek projesini uygulamaya koyacaklarını aktaran Akgül; “Bir ekmek bırak senin vicdanın, onun karnı doysun’ sloganı ile yola çıktık. Bugün burada bu projenin ilk adımını atarak dolaplarımızı ve afişlerimizi esnaflarımıza teslim ediyoruz. Bildiğiniz gibi şehrimizde kış aylarında ekonomik hayat daha da zorlaşmaktadır. Her ne kadar günümüz de refah seviyelerimiz yüksek olsa da; bazı zamanlar bir liralık ekmeği dahi zor bulan insanlarımızın olduğunu biliyoruz” dedi.

Bu konuda kendilerini sorumlu hissederek bu projeyi ortaya koymak adına Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. ile bir işbirliğine girdiklerini vurgulayan Akgül; “Mevcut durumda atıl vaziyette bulunan elektrik panolarını ekmek dolabına çevirdik. Bu dolapları herhangi bir bedel almaksızın her mahalleden bir pide fırını ile bir bakkala teslim ediyoruz. Hali hazırda Askıda Ekmek uygulaması bazı noktalarda uygulanmaktadır fakat biz bu proje ile Askıda Ekmek uygulamasının ilimizin genelinde uygulanmasını sağlamış olacağız. Vatandaşımız kendisine ekmek alırken bir ekmek de askıya bırakacak. Askıya ekmek bırakan kişi, bir kişinin daha sofrasına bir ekmek koymanın vicdani huzurunu tatmış olacak.

Değerli kardeşlerim projemize ortak olan Çamlıbel Elektrik A.Ş. adına Ahmet Sait Akboğa'ya ve projeye emeğiyle katkı sağlayacak olan esnafımıza sizin aracılığınızla saygı ve şükranlarımı sunarım” ifadelerini kullandı.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE BİR NEBZEDE OLSAYARDIM ETMEK İSTİYORUZ

Sivas’a gelmesinin ardından hummalı bir şekilde çalışmalarını yürüten Çamlıbel Elektrik A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa ise, 'Askıda Ekmek Kampanyası'nı Sivas’ta yürütmekten son derece memnun olduğunu söyledi.

Bir ekmek bırak senin vicdanın, onun karnı doysun sloganı ile yol çıktıklarını vurgulayan Akboğa: “Şirket olarak sosyal sorumluluk projelerimizi yürümeye devam ediyoruz. Tüketicilerimize kaliteli enerji vermemizin yanı sıra, bazı tüketicilerimizin ihtiyacı olan temel gıda malzemelerini karşılamaya çalışıyoruz. İhtiyacı olan kişilerin rahatlıkla ekmek alabilmesi için askıda ekmek projesini başlattık. 130 noktada çalışmalarımız başladı. Şirket olarak geri dönüşümden de faydalanmak istiyoruz. Ekonomik ömrünü doldurmuş olan panoları boyatarak yeniliyoruz. Bu panoları sosyal sorumluluk projemizde kullanıyoruz. Maddi durumu iyi olan vatandaşlardan da bu konuda bize destek vermesini istiyoruz” şeklinde konuştu.