HABER MERKEZİ

Memur- Sen Konfederasyonu’na bağlı Bem-Bir-Sen Sivas Şube Başkanı Mustafa Pakoğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Mister Mustafa Akıncı'nın İngiliz The Guardian gazetesine yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Yazılı açıklama yapan Pakoğlu açıklamasında,  "Kırım'ın ilhakı" gibi Kuzey Kıbrıs'ın Türkiye’ye bağlanmasının "Korkunç" olacağı yönündeki açıklamaları ile alakalı ” Mister Mustafa Akıncı’nın olmayan bir şeyi ileri sürerek Türkiye Cumhuriyeti’ne yönelik eleştireler yöneltmesinin “Seçimleri kazanma niyetli” son derece yanlış bir davranış olduğunu söyledi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Kıbrıslı Türklerin iradesi ile yaşaması için kurulduğunu aktaran Pakoğlu, “Mister Cumhurbaşkanı buna rağmen Türkiye'nin KKTC'yi vilayet yapacağı gibi bir iddia ileri sürmesi temelsizdir. Biz eminiz ki Kıbrıs Türkü kendisine hiçbir yararı olmayan bu tutuma gereken cevabı Mister Akıncı’yı seçmeyerek sandıkta gösterecektir" dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Türkiye’nin her zaman kardeşçe, samimi bir işbirliği içinde olması gerektiğinin altını çizen Pakoğlu, “Kıbrıs Türklüğünü Rum planlarına zincirleyip tutsak etmek maksadıyla elinden geleni ardına koymayan Mister Akıncı Türkiye’ye ve Türk milletine şükran duyması gerekirken sırtını dönmüş, yüzünü de Rumlara çevirmiştir. Bu ayıp ve ahlaksızlığın hiçbir vicdanda yeri yoktur. Mister Akıncı'nın işgal ettiği koltuğa layık olmadığı açıktır. Bu nedenle Cumhurbaşkanlığından derhal istifa ederek emaneti Kıbrıs Türklüğünün “Milli İradesine” tevdi etmesi kaçınılmaz ve hayati bir sorumluluktur. Mister Akıncı unutmamalıdır ki “Kıbrıs Türk'tür, Türk kalacaktır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni ayakta tutmak, Kıbrıs Türkünün haklarını, menfaatlerini, namuslarını ve bağımsızlıklarını korumak için Türk Milleti olarak ne büyük fedakârlıklar yaptığımızı, en iyi Mister Akıncı'nın biliyor olması lazım. 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’nda dökülen şehid kanlarının boşuna olmadığını, orada yıllardır Kıbrıs Türklerinin haklarını korumak için verilen bu büyük mücadelenin boşuna verilmediğini hatırlaması lazım. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı sıfatıyla böylesine talihsiz bir açıklamanın yapılmış olması, asla ve kata kabul ve tasvip edilemez. Bu sözler, Kıbrıs Türklerine ve orada Türkiye'nin, aziz milletimizin tarih boyunca vermiş olduğu mücadeleye saygısızlıktır. Kıbrıs Türkünün güvenliğine, geleceğine yarar sağlamak yerine zarar vermektedir. Bunun en son örneği, Mister Akıncı'nın İngiliz The Guardian gazetesine verdiği, Rumların çok hoşuna giden demeçtir. Mister Akıncı maalesef Kıbrıs sorunun çözümü konusunda Türkiye tarafından gösterilen anlayış ve çabaları göz ardı etmekte ve nerdeyse Türkiye’yi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini vilayet haline getirmeye çalışmakla suçlamaktadır. Mister Akıncı'nın "Ankara tarafından yutulmadan" endişe duymasının ve "İkinci bir Tayfur Sökmen olmayacağım" demesinin, terbiyesizlik ve hadsizlik olduğu kadar, tamiri imkânsız bir Türkiye husumeti taşıdığını gösterdiğini vurgulayan PAKOĞLU, ”Tarih Tayfur SÖKMEN’i kahraman olarak sayfalarına kaydetmiştir. Ya sizi Mister Akıncı? Nasıl kaydedecektir.” Bizim yüreğimizin bir tarafı Türkiye ise öbür tarafının ayrılmaz bir şekilde Kuzey Kıbrıs, Doğu Türkistan, Kudüs, Mekke-i Mükerreme, Medine-i Münevvere, Semerkant, Buhara, Saraybosna, Kırım, Kosova, Arakan kısacası tüm “Gönül Coğrafyamız”  olduğu bilinmelidir” ifadelerini kullandı.