SEYİT ÖMER YILDIZ

Kış mevsiminin vazgeçilmez ve geleneksel yiyeceklerinden olan kestane korona virüs salgını ve sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle adeta tezgahlarda kaldı.

Tarihi Sivas kent meydanında kestane satışı yapan seyyar satıcılar sokağa çıkma kısıtlamalarının ve covid-19 salgınının satışlarını oldukça olumsuz etkilediklerini ifade ediyorlar.

Seyyar satıcılardan Turan Taşkın; “ Yıllardır Sivas’ta kent meydanında mısır ve kestane satışı yapıyoruz. Ancak bir yıla yakın bir süredir maruz kaldığımız korona virüs salgını yüzünden işlerimiz oldukça düştü. Salgın yüzünden insanlar sokaklarda satılan ürünleri yemekten çekinir oldular ancak haklıda sayılırlar binlerce insan bu virüs illeti yüzünden hayatını kaybetti. Ama bizler sağolsun Sivas Belediyemiz tarafından bizlere tahsis edilen yeni yerlerimizde oldukça hijyenik ve düzenli yerlerde satışlamızı yapmaya çalışıyoruz. Şuanda kestanenin 100 gramını 10 liradan satıyoruz ama gördüğünüz alan yok çok nadir satıyoruz” dedi.

Taşkın, “ Normal şartlarda biz yaz aylarında satışımızı yapardık kışında biraz düşerdi satışlarımız ama bu yıl hepsinden farklı oldu. Korona virüs yüzünden sürekli yaşanan sokağa çıkma kısıtlamaları işlerimizi tamamen bitirdi, zaten çok bi para kazanmıyoruz birde yasaklar gelince iyice belimiz büküldü. Tek temennimiz aşıların bir an önce fayda göstermesi ve hayatın bundan sonra normal seyrine dönmesi. Yoksa ne vatandaşın ne esnafın dayanacak gücü kalmadı” diyerek açıklamasını sonlandırdı.