MEHMET TIRPAN

20. Dönem eski Sivas Milletvekili Nevzat Yanmaz, Bu şehirde yürütülecek projelerin geniş kitlelere yayılarak fikir alınması gerektiğini, aksi halde ben yaptım oldu anlayışının şehre ciddi zararlar vereceğinin savundu.

Katıldığı bir programda sert açıklamalarda bulunan Yanmaz, “İki dudak arasında verilen kararlar şehre zaman içerisinde zarar veriyor. Bu kararları verenler ise zaman içerisinde kaybolup gidiyor. Ama bu insanların şehre verdiği zarar kalıcı oluyor maalesef. Eski Numune Hastanesini yıktılar şimdi o alan mezbelelik duruyor. O nedenle 3-5 kişinin aldığı kararlar isterse çok isabetli olsun benim nazarımda yok hükmünde” dedi.

Alınan kararların genele açık olması gerektiğini ve kamuoyunun da fikrinin alınması gerektiğinin altını çizen Yanmaz, “Kentin halkla birlikte yönetilmesi gerekli. Doğru bir yönetim biçimi de budur zaten. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da talepleri bu yönde. Yapılacak projelerden halkın bilgisi olacak ve fikirleri alınacak. İnsanlar birbirini sevmek zorunda değil ama sevdiklerimizle veya sevmediklerimizle bu şehirde beraber yaşıyoruz. Bu nedenle insanlar birbirini sevmeyebilir ama şehrin ortak çıkarlarına bakılması lazım. Ayrıca hiç kimsenin oturduğu koltuk gerçek manada kalıcı değil. İnsanlar kalıcı değil ki koltuklar kalıcı olsun. Eğer ilgililer oturdukları koltuklarda hoş seda bırakamıyorsa o koltuk ilgililerin omuzunuzda yük olur. Bu yükü bir süre taşıyanlar ondan sonra çekip giderler. Bu nedenle o koltukların ve makamların hakkını verecek çalışmalar yapılmalı. İnsanlar sizi hatırlayacaklar. Bunu yapabilmenin yolu da geniş kapsamlı düşünmekten geçiyor” ifadelerini kullandı.