MEHMET TIRPAN

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, YHT Çalıştayından çıkan sonuçları gerekli kurumlara aktardıklarını, Sivas’ın Hızlı Tren’e hazırlanması konusunda ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiklerini söyledi.

Yüksek Hızlı Trenle ilgili sadece Merkezde değil ilçelerde de çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Başkan Eken, “Kent merkezimiz oldukça güzel ancak ilçelerimizde birbirinden kıymetli. Güzelliğimizi sahaya yansıtmamız gerekiyor. Bu konuda il yöneticileri ve siyasilerde gereken hassasiyeti gösteriyor. İlimizin her bölgesinde turizm odaklı çalışmalar yapılıyor. Merkezde yeni sosyal alanlar oluşturuluyor. İnşallah emeklerimizin karşılığını alacağız” dedi.

Büyükşehirlerdeki ve il dışındaki Sivaslıları Sivas’a getirmemiz gerektiğinin altını çizen Başkan Eken, “Ticaret ve Sanayi Odası yapılması gereken işlere parmak basması gereken konuları öncesinden belirler. Demirağ OSB, Kenevir ve Hızlı Tren Sivas için önemli. Eğer TSO ve Sivil Toplum kuruluşları kent için önem taşıyan konulara ağırlık vermeyecekse, konuşmayacaksa ve koşturmayacaksa bizim bu odaların bir anlamı yok. Oturduğumuz koltukların hakkını vermek için mücadele vermeliyiz. Hızlı tren Sivas için bir şanstır. İlimize gelen misafirlerimize iyi hizmet verirsek, markalar oluşturup Sivas’ın kültürel zenginliklerini ön plana çıkarabilirsek emin olun Sivas’a Dünyanın her tarafından akın akın insan gelir. Cumhuriyetin temellerinin atıldığı kentte herkesi davet ediyorum. Sivas büyüyor ve değişiyor. İlimiz hak ettiği noktaya gelecek. Bunun için hepimizin ilimize sahip çıkarak taşın altına elini koyması gerekiyor. Sivaslılar, Sivas’a sahip çıkmazsa diğer illerdeki yurttaşlarımızın Sivas’a sahip çıkmasını beklemeyelim. Kentimizdeki esnaf arkadaşlarımıza da sesleniyorum. Kendimiz yenileyelim ve çağa ayak uyduralım. Dedikoduyu bırakıp yapılan işleri takdir edelim. Sivas’la ilgili kim mücadele veriyorsa yanında olalım. Bir şeyler yapmak için gayret gösteren kişilerin yanında durmazsak olan ile olur. Birlik ve beraberliği ihmal etmeyelim” ifadelerini kullandı.