MELTEM DUMAN

 Pek çoğumuzun yemeklerde kullandığı, hoş kokusu ile tanıdığı baharat çeşidi olan karanfil hem beden sağlığımız hem de saçlarımız için oldukça faydalıdır.

Aktar Harun Bozdağ, saça onlarca faydası bulunan karanfilin  saç bakımında sıklıkla tercih edildiğini birçok müşteriden olumlu tepkiler aldıklarını söyledi.

Bu baharatın saç bakımında bilinen en önemli faydalarından bahseden aktar Harun Bozdağ, “Karanfil hoş kokusu ve faydaları yönüyle sık sık tercih ediilyor. Alternatif tıpta kullanılan kimyasal saç uzattığını sanrısına düşülen ilaçlara göre daha hızlı etki yapan yarayışlı bir bitki türüdür.  Karanfil saç köklerini besleyerek saça hacim kazandırdığı için kadınların dikkatini oldukça çekiyor. Kellik sorunu yaşayan beyefendilerde karanfilden şaşmıyor. İnce telli yapıya sahip vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile karanfili tercih edebilirler” dedi.

Saç dökülmesinin birçok probleme bağlı olarak gerçekleşebileceğinin altını çizen aktar Harun Bozdağ, “ Saçta stres başta olmak üzere düzensiz beslenme, hormonal sorunlar, ani kilo kaybına neden olan diyetler, bazı saç bakım ürünleri ve mevsim değişiklikleri gibi çeşitli sebeplerden ötürü zaman zaman dökülmeler yaşabiliyor. Saç dökülmesini kökten durdurmanın yolu elbette sebebini bulmak ve bu sebebi ortadan kaldırmaktır. Ancak bu her zaman mümkün olmuyor. Dolayısıyla bu sorunu yaşayan pek çok kişi bitkisel çözümler peşine düşüyor. Eğer siz de böyle bir arayış içindeyseniz, karanfil ile saçınıza bakım yaparak çok kısa sürede olumlu sonuç elde edebilirsiniz. Saç dökülmesini önlemek adına tercih edilebilen karanfil, dökülmeyi kökten durdurma özelliği yönüylede pek çok insanı cezbediyor. Bu bitki sayesinde  kelliğe doğal yöntemlerle ağrısız acısız çözüm bulunabilir. Karanfilin faydalarından kısaca bahsedecek olursak, karanfil antibakteriyel özelliği, foliküllerin hava alabilmesini sağlayarak yeni saç oluşumuna yardımcı olur.Saçın hızlı uzamasına yardımcı olurDüzenli olarak karanfil bakımı yapılan saçta yeni saç oluşumuyla birlikte saç hızlı ve sağlıklı bir şekilde uzar.Saça canlılık ve parlaklık kazandırır.Düzenli aralıklarla karanfil kürü yapmak, saçınıza daha canlı ve parlak bir görüntü kazandırır. Yani binbir türlü şifa kaynağı veren bu bitki kelliğin sonu olabilecek konumda diyebiliriz” ifadelerini kullandı.