Sivas’ta 3 yolcu otobüsü devrildi; 25 yaralı.

Sivas’ta Seyfebeli-Hafik arasında bulunan Gökdin Köyü yakınlarında yoğun buzlanma ve tipi nedeniyle 3 yolcu otobüsü şarampole devrildi. Dün saat 10.00 sularında meydana gelen ilk kazada Bursa’dan Erzurum’a giden Kamil Yeşilyurt yönetimindeki 16 KE 577 plakalı yolcu devrildi. Kazada otobüste bulunan 6 yolcu ve 1 muavin yaralandı. Sürücü ise kazadan yara almadan kurtuldu.

İzmir’den Erzurum’a giden yaşar Değirmencioğlu yönetimindeki 34 EG 0510 yolcu otobüsü de kazanın yaklaşık 200 metre ilerisinde devrildi. Kazada otobüste bulunan 13 yolcu yaralandı. Bu kazanın 150 metre ilerisinde ise bu defa İzmir’den Erzurum’a giden Adnan Uçan (50) yönetimindeki 34 MKG 35 plakalı yolcu otobüsü şarampole devrildi. Araçta bulunan 5 yolcu yaralandı.

Meydana gelen kazalarda yaralanan toplam 25 kişiden 16’sı Numune Hastanesi’ne, 3 kişi Cumhuriyet Üniversitesi Acil Servisine 6 kişi ise Hafik Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınırken 3 yolcunun durumunun ise ağır olduğu öğrenildi.

KAYA, BİLGİ ALDI

Seyfebeli – Hafik arasında bulunan Gökdin Köyü yakınlarda yoğun buzlanma ve tipi nedeniyle 3 otobüsün devrildiği alana gelen Sivas İl Sağlık Müdürü Adil Kaya ise otobüslerde inceleme yaparak yaralılar hakkında bilgi aldı. Kaya, zor şartlar altında çalışan 112 Acil Sağlık çalışanlarına ise kolaylıklar diledi.

EKİPLER GEÇİŞE İZİN VERMEDİ

Öte yandan Sivas Bölge Trafik Müdürlüğüne bağlı ekipler Seyfebeli Geçidine giden zincirsiz araçların geçişine izin vermedi. Bazı sürücüler zincir takarak yola devam etti.