MEHMET TIRPAN

Deva Partisi İl Başkanı Serdar İnce, YÖK’ün aldığı kararlar doğrultusunda Cumhuriyet Üniversitesindeki Maden Mühendisliği ve Gıda Mühendisliği Bölümlerinin kapatıldığını, Çevre Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Harita mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği, Nano Teknoloji Mühendisliği gibi bölümlerin de kapatılacağının duyumlarını aldıklarını söyledi.

İlerleyen süreçte de Makine Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği ve Elektrik Elektronik Mühendisliği hariç tüm bölümlerin de kapatılacağının konuşulduğunu iddia eden Başkan İnce, “Kapatılan ve kapatılacak bölümlerde, alanında yurt içinde ve yurt dışında eğitimine devam etmiş, kendi alanında yetkin öğretim kadrosu atıl hale gelecektir. Devletimizin uzun yıllar maddi manevi emek vererek yetiştirmiş olduğu nitelikli eğitim kadrosu heba edilecektir. Üniversitenin bu alanlara oluşturduğu teknik alt yapı atıl hale gelecektir” dedi.

Bu konuda başta İktidar Milletvekilleri olmak üzere şehirde yaşayan Sivaslıların Cumhuriyet Üniversitesine sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Başkan İnce, “Sivas ekonomisi ve sosyal yaşantısı ile memur ve öğrenci şehridir. Ticaretin çok gelişmediği, iktidarın başta teşvikler noktasında verdiği sözleri tutmadığı şehrimizin ekonomisi, genel anlamda memurlara ve üniversite öğrencilerine bağlıdır. Bunun yanında üniversitenin yetişmiş akademik kadrosu şehrin düşünen fikir üreten sosyal hayata katkı sunan yüzünü de teşkil etmektedir. Öğrencisi sosyal hayatın can damarıdır. Geçmişte yeni yurt yerlerinin seçiminin yanlışlıklarının bedelini ödeyen ve ödemeye devam eden şehrimiz, ikinci bir darbe daha almak üzeredir. Geçmişte iktidar milletvekillerimizin ve bakanlarımızın ilgisizliği ve sahipsizliğinden kapatılan dikimevi taşınan bölge müdürlüklerini kaybettiğimiz gibi, üniversitemizi de kaybetmemeliyiz.1974 yılından bu yana gerek şehir halkı olarak gerekse üniversitemizin değerli rektör ve hocaları ile emek emek büyüttüğümüz üniversitemizi devletimizin yanlış eğitim politikaları sonuçlarına kurban etmemeliyiz” ifadelerini kullandı.

“KAPATILAN BÖLÜMLERİN AÇILMASI İÇİN GAYRET GÖSTERİLMELİ”

Kapatılan ve kapatılacak olan bölümlerin tercih edilebilirliğini artırmak adına konunun muhataplarının acilen toplantı yapması gerektiğine dikkat çeken Başkan İnce, “Her geçen gün kapanan bölümleri ile kan kaybeden Cumhuriyet Üniversitemizin yeniden ayağa kalkması için çözümler üretmeliyiz. Bölüm kapatmak yerine bu bölümleri tercih edecek öğrencilere, cazip gelecek tercih sebepleri sunulmalı. Geçmişte jeoloji mühendisliğini tercih eden öğrencilere burs verilmişti, kapatılması düşünülen mevcut bölümlere de bu yöntem uygulanabilir” dedi.

“ÜNİVERSİTEDE, İŞ ALIM GARANTİLİ ÖĞRENCİ YETİŞTİRİLEBİLİR”

Üniversitedeki bölümlerin kapatılmaması için Ticaret ve Sanayi Odasına bu konuda büyük görevler düştüğünü vurgulayan Başkan İnce, “Organize Sanayii Bölgesinde faaliyet gösteren işletmeler ve üniversitemiz arasında imzalanan protokollerle iş alım garantili öğrenci yetiştirme olanakları sağlanabilir. Cumhuriyet Üniversitesi mezunu mühendislere istihdamda öncelik verilebilir. Bu konuda rektörümüz ve öğretim üyelerimize her türlü desteği vermeye hazırız. Üniversitemizi gerek kamuda gerekse özel sektörde tercih sebebi haline gelen bir eğitim yuvası haline getirmeliyiz” şeklinde konuştu.