HABER MERKEZİ

Sivas İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosunun düzenlediği “Evliliğe İlk Adım” seminerinin 1. dönemi tamamlanarak katılımcılara belgeleri verildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 81 ilde başlattığı “Huzurlu Aile, Güçlü Toplum, Güvenli Gelecek” projesi kapsamında gerçekleştirilen Evliliğe İlk Adım seminerlerinin ilk etabı tamamlanarak katılımcılara İl Müftüsü Yusuf Akkuş ve Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Koordinatörü Vaiz Emine Akpınar tarafından katılım belgeleri verildi.

Belge takdiminde konuşan Müftü Yusuf Akkuş, “Toplumumuzun temelini oluşturan aile yapısının sağlam temeller üzerine kurulması için başlatmış olduğumuz ‘Evliliğe İlk Adım’ seminerlerinde 1. dönemini hamdolsun tamamladık. Nasip olursa Mart ayında ikinci ve Haziran ayında da üçüncü dönemi yapacağız. Kur’an ve sünnet ışığında huzurlu ve sağlıklı bir yuva oluşmasına katkı sağlamak için düzenlediğimiz aile seminerlerimize evli çiftlerimizi ve evlenecek olanları bekliyoruz.” dedi.

Proje kapsamında haftada bir gün, iki saat olmak üzere katılımcılara huzur aile için gerekli olacak, “Evlilik, Ahirete Uzanan Birliktelik, Nikah ve Sorumlulukları, Ailemin İletişim Dili, Ailede İffet ve Mahremiyet, Yuvamız Merhamet Ocağı Olsun, Çocukla Şenlenen Yuvalar, Evlilikle Büyüyen Ailem, Çevre Bilince ve Tüketim Ahlakı” gibi konular anlatıldı.