MEHMET TIRPAN

Deva Partisi İl Başkanı Serdar İnce, İl Özel İdaresine ait olan ve geçtiğimiz günlerde satışa çıkarılan kamu arazisinin satışına hiçbir iş adamının katılmadığını, hakkında yürütmeyi durdurma kararı olmasına rağmen ısrarla satışa çıkarılan 32 dönümlük arazinin satışının gerçekleştirilemediğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde de konu ile ilgili İl Özel İdaresine adalet ve hukuk konusunda çağrıda bulunduğunu da hatırlatan Başkan İnce, “Tüm uyarılarımıza rağmen kamu arazisi ihaleye çıkarıldı. İhalenin iptal edilmesini talep ettik ancak ilgili kurum yaptığı yanlıştan dönmek istemedi. Açılan davalar, verilen yürütmeyi durdurma kararlarına rağmen ısrarla ihaleye çıkılan İl Özel İdaresi ihaleye katılım olmadığı için 32 dönümlük kamu arazisinin satışını iptal etti. Konuya hassasiyet gösterip ihaleye katılmayan Sivaslı İş adamlarına, Sivas halkı adına teşekkür ediyorum” dedi.

Kamu arazisinin imara açılarak 31.08.2021 tarihinde ısrarla satışa çıkarılmasının hiçbir doğru tarafının olmadığını yenileyen Başkan İnce, “Geçtiğimiz günlerde kamuoyu ile paylaştığımız açıklamamızda Kılavuz mahallesinde bulunan Eski Tapu Müdürlüğünün yanında bulunan yaklaşık 32 dönümlük arazinin içinde yanlış kararların alındığını gündeme taşımıştık. Konunun muhataplarına birçok soru yönelttik. Ancak bu konuda hiçbir şekilde kamuoyuna açıklama yapılmadı. Sivas halkı bu konuda duyarlı davranarak ihaleye katılım sağlamadı. Yürütmeyi durdurma kararına rağmen araziyi satışa çıkaran İl Özel İdaresi’nin takipçisi olacağız. Kamu arazilerinin usulsüz ve rant amaçlı satılmasına geçmişte karşı olduğumuz gibi yine karşıyız. Bu konuda Deva Partisi olarak oldukça hassas davranacağız. Sık sık kamuoyunu bilgilendirmekten kaçınmayacağız” ifadelerini kullandı.

“32 DÖNÜMLÜK ARAZİYE TAPU BİNASI YAPILABİLİR”

Geçtiğimiz günlerde eski Defterdarlık Binasına taşınan Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğüne 32 dönümlük arazi içerisine yeni bir bina yapılabileceğine de değinen Başkan İnce, “ Geçtiğimiz yıllarda çürük olduğu gerekçesi ile boşatılan ve şehrin yükünün hafiflemesi için şehrin dışına çıkarılan Defterdarlık Binasının yerine Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü taşındı. Bu durum bölgede ciddi bir yoğunluk oluşturdu. Yaşanan otopark sorunu ise aldı başını gitti. O bölge bu yükü kaldıramıyor. Bu nedenle ısrarla satılmak istenen 32 dönümlük kamu arazisine güzel bir tapu binası yapılabilir. Yine arazi içerisine Belediye Ofisi, Banka Şubesi, Otopark ve sosyal donatı alanları oluşturulabilir. Oluşturulan alanlar kiraya verilerek gelir elde edilebilir. Bu durum ısrarla satışa çıkarılan arazinin satılmasından kat be kat daha iyi olur. Bölgede bu yapılar yapılırsa hem kent merkezindeki sorunlar çözülür hem de kazanç elde edilir” şeklinde konuştu.