MELDA GENEŞ

Kastamonu ve Karadeniz Bölgesinde afet olaylarından kaynaklı tahribatları onarmak için Türkiye tek vücut olmaya devam ediyor. Doğal afetlerin olduğu bölgelerde arama kurtarma ve temizlik çalışmaları sürüyor. Türkiye’nin her ilinden bölgeye yardımlar gönderilerek yaralar sarılmaya devam ediyor. Sel felaketine Sivas’ta kayıtsız kalmadı. Sivas’tan sel felaketi yaşanan bölgeye iş makinaları gönderildi. Bölgedeki zararı karşılamak adına oluşturulan fona nakdi yardımda yapıldı. Kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra ilimizdeki bazı sivil toplum kuruluşları bölgeye su, gıda, hasta bezi ve çocuk bezi gibi ekipmanlarda gönderdi.

Bölgeye gönderdikleri yardımlar hakkında bilgiler veren Bedensel ve Zihinsel Engelli ve Engelli Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Halil Geçkil, Yaşanan felaketten derin üzüntü duyduklarını bölgedeki insanların ihtiyaçlarını gidermek amacı ile bez yardımında bulunduklarını ifade etti.

İhtiyaç olması halinde yeniden harekete geçeceklerini vurgulayan Başkan Halil Geçkil, “Selden zarar gören ailelerimize 170 paket çocuk bezi ihtiyacı olduğundan dolayı bez yardımı gönderdik. Göndermemizi yardımcı olan Vali Salih Ayhan’a teşekkür ediyorum. Bu konuda üzerimize düşen her görevi yerine getirmeye hazırız. Sel felaketinde vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyoruz.” şeklinde konuştu.