Sümeyra DENİZ

Karşıyaka Mesire alanında yapımı devam eden çok amaçlı sosyal tesislerin yaklaşık yüzde 90’ı tamamlandı. Çok amaçlı salonla ilgili basın mensuplarını bilgilendiren Başkan Sami Aydın, “Karşıyaka mesire alanının hakim noktasında ki çok amaçlı salon inşaat son aşamaya doğru ilerliyor. Yılbaşı itibariyle tamamlanacak” dedi.

Sivas’ta çok amaçlı salon kapasitelerinin en fazla 500- 600 kişilik olduğuna dikkat çeken Aydın, “Büyük organizasyonlarda büyük programlarda büyük düğünlerde alan bulamıyoruz bu projeyi planlarken şehrin büyük programlarla ilgili ihtiyacını gidermeyi hedeflemiştik. Burayı yap işlet devret modeli ile ihale etmiştik ve şu anda inşallah yüzde hemen hemen 90 seviyelerini aşmış durumda toplam kapalı alan bin 250 metre sadece salon kısmı diğer yerlerle beraber bu rakam yaklaşık bin 500 küsur civarında bu şu demektir, kapalı alanda program yapabilirken açık alanda da bir o kadar yani toplamda yaklaşık 2500 kişilik organizasyonları yemektir düğündür farklı programları bu mekânda gerçekleştirebileceğiz” şeklinde konuştu.

 

Burasının faaliyete geçmesinden sonra büyük organizasyonlara cevap vereceklerini ifade eden Aydın, “ Bazen Sivas’ta değişik bakanlıların organizasyonları oluyor değişik kurumların organizasyonları oluyor. Büyük salon ihtiyacı oluyor ve biz maalesef şehir olarak bunlara cevap veremiyor idik bu proje ile o tür organizasyonların hepsine cevap verecek konuma geleceğiz. Burası yeni düzenlenmiş bir mesire alanı bildiğiniz gibi bu sene hizmete girdi 110 dönüm bir alan bu alanın hakim noktasında şehir manzarası, Kızılırmak manzarası, inşallah 2019 yılında hizmete girecek demiryolu aksı üzerinde Sivas’ın en hakim noktalarından bir tanesinde böyle bir projenin bu bölgeye ve şehre ciddi bir değer katacağını aynı zamanda da şehrin önemli bir ihtiyacını karşılayacağını öngörmüştük inşallah öyle de olacaktır diyorum” dedi.