Mehmet TIRPAN

Her yıl kar yağmadan harekete geçerek tuzlama çalışması yapan Sivas Belediyesi bu kış sezonunda vatandaşların eleştirilerine maruz kalıyor. Aşırı kar yağışı nedeniyle ilimiz cadde ve sokaklarında ulaşımda aksamalarda meydana geliyor. Kent merkezindeki kaldırımlardaki kar nedeniyle vatandaşlar da yürümekte güçlük çekiyor.

Gazetemize ulaşarak tepkilerini dile getiren vatandaşlar Sivas Belediyesi’nin bu yıl neden çalışma yapmadığını merak ettiklerini söylüyor.

Her yıl kaldırımlarda Özbelsan çalışanlarının kar kürekleri ile kaldırımları temizlediklerini ancak bu sene her hangi bir çalışma yapılmadığını savunan vatandaşlar, “Kent merkezinde kaldırımlarda yürünmediği gibi işlek caddelerde de yoğun kar var. Kentin çeşitli bölgelerinde ise mahallelerde araçlar gidemez hale geldi. Özellikle Klavuz, Fatih ve Tuzlugöl Mahallelerinde araçlar yoldan çıkarak çeşitli kazalara sebep oluyor” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Belediye Başkan yardımcısı Hasan Karaman, yağan kar yağışının ardından Sivas’ı 7 bölgeye ayırdıklarını ve zorlu kış şartlarına yönelik tedbirler aldıklarını açıklamıştı.

Vatandaşların mağdur olmaması için her bölgeye de bir sorumlu görevlendirdiklerini ulaşım konusunda sorun olmayacağını açıklayan Başkan Yardımcısı Karaman, “Sivas Belediyesi olarak tamamen kışa hazır vaziyetteyiz. Planlarımızı yaptık. Tuzlama ve kenar bölgelerdeki yol açma çalışmaları devam ediyor. Şu anda şehirde bir problem yok. Ulaşılmayacak herhangi bir yer yok.  Karla mücadele çalışmaları nasıl yapılıyor? Bizde önemli olan meteorolojik veriler. Meteoroloji verilerini baz alıyoruz. Şehri ana arterler ve tali sokaklar olmak üzere ayırdık. Meteoroloji  verilerini alır almaz ana arterlerdeki tuzlama çalışmalarına başlıyoruz. Kar yağışı başlar başlamaz tuzlama çalışmalarının yapılması çok önemli bizim için. Çünkü kar yağışı bittikten sonra tuzlama yaptığınız vakit hiçbir etkisini göremiyorsunuz. Önemli olan asfaltla karın arasına tuzu serpebilmek. Böyle yaptığımız zaman etkili oluyor. Bunu 11 araçla yapıyoruz. Kışa hazır vaziyetteyiz. Şehri 7 bölgeye ayırdık. Her bölgenin bir sorumlusu olmak kaydıyla her bölgede aynı anda karla mücadele çalışmaları yapılıyor” ifadelerini kullanmıştı.