MEHMET TIRPAN

Sivas Belediyesine bağlı ekipler karla mücadele çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Sivas'ta beklenen karın yağmasıyla birlikte Sivas Belediyesi Fen İşlerine bağlı ekipler hummalı bir çalışma başlattı. Ekipler, ana arterler başta olmak üzere şehirdeki tüm ara sokaklarda tuzlama ve kar temizleme çalışması başlattı. Ekiplere şehir merkezindeki esnaflarda destek verdi. Kent meydanında kar temizleme çalışması yapan iş makinaları toplanan karı kamyonlara yükleyerek farklı bölgelere götürüyor. Kent Meydanındaki trafiktede aksamalar yaşanıyor. Kışlık lastikleri olmayan araçlar yollarda seyredemiyor. Kar yağışının hafta boyunca devam etmesi bekleniyor. Kent Merkezinin yanı sıra kırsal kesimde de oldukça etkili olan kar yağışı köy yollarını tekrar kapadı. Sivas Valiliği İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü kar yağışının ardından köy yollarında karla mücadele çalışmalarına başladı. Kırsalda yürütülen karla mücadele çalışmalarının 7/24 hız kesmeden devam edeceği öğrenildi. Yetkililer kar temizleme çalışmalarında önceliğin hastalık, doğum, ölüm, taşımalı eğitim yapılan ve grup köy yollarına verileceğini aktardı. Köy yolunun açılması için asılsız ihbarlarda bulunulmaması gerektiğine de dikkat çeken yetkililer asılsız ihbarlara ilişkin para cezası kesileceğini vurguladı.

KARAYOLLARI EKİPLERİ DE 7/24 MESAİ YAPIYOR

Sivas’ta Karayolları ekiplerinin Mart ayının sonuna kadar 7 gün 24 saat aralıksız kar nöbeti tutuyor.

Kar nedeni ile yolların kapanmaması ve sürücülerin mağduriyet yaşamaması için mücadele eden ekipler evlerinden ve ailelerinden uzak kalacak.

Karayolları 16. Bölge Müdürlüğüne bağlı Kızıldağ Bakımevi personeli yetkilileri karla mücadele çalışmalarına başladıklarını ifade ederek “Sivas-Erzincan karayolu üzerindeki yaklaşık 2 bin 200 metre rakımlı Kızıldağ geçidindeyiz. Kızıldağ bakım evinde vatandaşlarımızın yolda kalmaması için çalışmalarımız gece, gündüz devam ediyor. Ekiplerimiz 24 saat burada hazırlar. Amacımız insanların yolda kalmaması, gidecekleri yerlere sağ salim varmaları.” dedi.