MEHMET TIRPAN

Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ulaş Karasu kentte yaşanan su sıkıntısı, pancar ve hububat üreticilerinin yaşadıkları mağduriyet hakkında açıklamalarda bulundu.

İlk olarak 4 Eylül Barajında ve tavra kaynaklarında yaşanan su kayıpları hakkında açıklamalarda bulunan Milletvekili Karasu, “20 yıldır yönettiğiniz Sivas’ta vatandaşı içme suyuna muhtaç ettiniz. Sivas’ta şuan su yok barajlarda kurudu şimdi Hafik Pusat Barajından su getirerek bu sorunu çözeceklerini düşünüyorlar. Mevcut tavra kaynakları ve barajdaki su bitince mi aklınız başına geldi anlamakta zorluk çekiyoruz. Barajda ve tavra deresinde su kaçakları var ona da önlem alınmıyor. İlla halk sıkıntımı yaşayacak” dedi.

Sivaslıların iktidarı haddinden fazla şımarttığını ve iktidarın Sivas’ı Süper Liğ’den alarak amatöre lige düşürdüğünü savunan Karasu, “Sivas’ı ve Sivaslıları yüz üstü bıraktınız. Ayağa sert iniş yapacağız diyenler daha köylerdeki alt yapıyı tamamlayamıyorlar. Sivas’ta da yüzlerce köyün yolu ve alt yapısı yokken park yapılıyor. Bu duruma da eser siyaseti diyorlar. Hiç merak etmeyin seçimlerde Sivaslılardan yiyeceğiniz tokat Ankara’da yankılanacak” ifadelerini kullandı.

“ÇİFTÇİ ZARARDA”

Kentte ciddi bir şeker pancarı üretildiğini ancak üreticilerin son yıllarda gerçekten zarar ettiğinin altını çizen Karasu, ”Bu yıl pancar alımını 42 kuruştan yapıldı. Şuan maliyet 1 TL. Pancar üreticisinin pancar ekme şansı yok artık. Zaten ödemeler Şubat ve Mart ayında yapılıyor. Acilen pancar üreticilerine fiyat farklı ödenmeli. Buğday üreticilerinin de pancar üreticilerinden bir farkı yok. Desteklemeler zamanında ödenmiyor. Mazot ve gübre fiyatları zaten uçmuş durumda. Gemerek, Şarkışla, Kangal ilçelerine gidin üreticilerin derdini dinleyin” dedi.

Bir yandan sulu tarım yapılmak istendiğini bir yandan ise biten gölet projelerinin kaynak olmaması sebebi ile ihalesinin gerçekleştirilemediğini açıklayan Karasu, “Gemerek Kartalkaya Barajı ne zaman bitecek bilmiyoruz gelen ödeneklerle de barajın tamamlanması mümkün görülmüyor. Kangal Akçakale Bektaş Göleti, Polatderesi ve Karacaören göletinin projeleri hazırlandı. Ödenek olmadığı için ihaleye çıkılamıyor. Yıllardır Yıldız ırmağından su alan Yenipazar, İğdecik, Söğütlüpınar ve Mumcu köylerindeki çiftçilerimize yıllardır tarlasını suladığı ırmaktan su verilmiyor. Çiftçilere su alamayacakları söyleniyor. Hem sulu tarımı destekliyoruz diyorlar hemde  çiftçinin kapısının önünden geçen suya bile set çekiliyor” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.