YÜKSEL MENEKŞE

CHP Genel Merkezi 24 Haziran seçimleri milletvekili aday listelerini yayınladı. Gazetemiz baskı saatine kadar henüz YSK’ya verilerek resmileşmeyen listede Sivas Milletvekili adaylarının Ulaş Karasu, Sinan Öztürk, Malike Ejder Yolveren, Ali Balta ve Hasan Kılıç olduğu belirtildi. Listenin birinci sırasında Ulaş Karasu’nun yer alması Sivas kamuoyu tarafından memnuniyetle karşılanırken, bir diğer sevilen isim Ali Akyıldız’ın olmaması ise şaşkınlık yaşattı.

Listeyi ve gelişmeleri değerlendiren Ulaş Karasu, Akyıldız’ın listede olmamasını, partinin yeni kadro oluşumu kararı olarak değerlendirdi. Karasu, ‘’Genel Merkezimiz, Türkiye genelinde mevcut milletvekillerinin birçoğunda değişikliğe gitti. Yeni bir kadro, genç bir kadroya yoğunluk verdi, örgütlerden gelen isimlere daha çok yoğunluk verdi. Bu noktada da kadroyu yeniledi. Sonuçta bu bir bayrak yarışı. Ali bey güzel hizmetlerde bulundu, şimdi bayrağı biz devralacağız. Vermiş olduğu emeklere teşekkür ediyoruz’’ dedi.

İKİNCİ VEKİL İÇİN ÇALIŞCAĞIZ

Seçim sürecini değerlendiren Karasu, ‘’Sivas milletvekili sıralaması belli olduğundan itibaren çok olumlu sonuçlar alıyoruz. Sadece partililerimiz değil diğer tüm partilere oy veren arkadaşlarımız arıyor tebrik ediyor. Ben Sivas’ta yaşıyorum, Sivas’ta ticaret yapıyorum, Sivas’ın acısını, sevincini, hüznünü yaşıyorum. Demek ki hemşerilerimiz de bize bunu layık görüyorlar hepsine teşekkür ediyorum. Bu süreçte hepsinin görüşlerini fikirlerini alacağız, onların yıllardır geriye giden, yıllardır üzülen Sivas’ın mecliste sesinin daha gür çıkması için mücadele edeceğiz.

Seçim çalışmalarımız süresince ve aday listesi açıklandıktan sonra gördüğümüz tepkilerin tamamı değerlendirildiğinde Sivas’ta bir milletvekilimiz kesin. Biz ikinci milletvekilinin Sivas’tan çıkması için mücadele edeceğiz’’ dedi.