Mehmet TIRPAN

Milliyetçi Hareket Partisi İl Genel Meclis Üyesi Bekir Tanyıldız, İl Genel Meclisi’nde son günlerde söz alan bazı arkadaşlarının, eski yöneticileri kötüleyerek, sanki tarihimizin 15 yılla sınırlıymış gibi bir algı oluşturulduğunu söyledi.

Geçmiş yıllarda görev yapan devlet yöneticileri hakkında bilgi veren Tanyıldız: “Sizlere bir kaç örnek vermek istiyorum. Osmanlı ecdadımız, Atatürk, Osmanlının yetiştirdiği, kahraman bir asker, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu liderimizdir. Ne Osmanlıya ne de Atatürk'e kimsenin kötü bir söz söylemeye hakkı yoktur” dedi.

Bülent Ecevit’in dürüst ve cesurluğunu örnek gösteren Tanyıldız: “Bülent Ecevit Amerika'ya başkaldırarak haşhaş ekimini yaptıran saygın bir devlet adamıdır. Ecevit mi kötüdür. Erbakan hocamız ve Ecevit Kıbrıs savaşında cesaretli davranıp Kıbrıs savaşını yapan kahramanlardır. Erbakan hocamızın birçok özelliği var ama önemli olan bir kaç tanesi, faiz ve faiz düzenine karşı çıkması, fetöyü o yıllarda tespit etmesi ve partisinin yanından yöresinden geçirmemesi, yani Erbakan hoca mı kötü? Ben namlusunu millete cevirmiş tanka selam durmam diyen Muhsin Yazıcıoğlu'mu kötü? Devletin bekası için, her daim devletinin yanında olan Alparslan Türkeş mi Devlet Bahçelimi kötü? Benim yaşım itibarıyla gördüğüm, askeri cuntayla meşru hükümeti devirip zalimlik yapanı Suçsuz Mustafa Pehlivanoğlu, 18 yaşını doldurmamış Erdal Eren'i idam eden 12 Eylül yöneticileri kötüdür. Değerli arkadaşlar, hiç bir başbakan bu ülkeye kötülük olsun diye bir şey yapmamıştır. Taş üstüne taş koyan tüm yöneticilere minnettarım. Bizler, burada ne dersek diyelim, kararı veren cumhurdur. Cumhur ne diyorsa baş üstüne demek gerekmez mi? Demokrasinin gereği bu değilimdir? Beğenilen gelir, beğenilmeyen gider. Eskileri eleştirirken zamanın şartlarına göre değerlendirmek gerek. Ülkemizin bu kadar dış düşmanı varken, bizlere düşen her fikre saygı duymak, birlik ve beraberliğimizi koruyarak ülkemizin geleceği için, daha demokratik bir ülke olabilmemiz için mücadele etmektir” ifadelerini kullandı.

“KALLEŞ OLAN SENSİN”

Irak ve İran’da yaşanan depreme de değinen Tanyıldız: “İran ve lrak’ta meydana gelen deprem dolaysıyla, yaşamlarını yitirenlere Allah tan rahmet yaralılara acil şifalar dilerim. Türkiye Cumhuriyeti, anında gerekli yardım malzemelerini alarak bu ülkelere ulaştıran devlettir. Her zaman olduğu gibi merhametini göstermiştir. Yalnız Barzani bir açıklama yaptı; biz Türkiye Cumhuriyetinin yardımlar konusunda ki samimiyetine inanıyoruz. Hey Barzani biz her zaman samimiyiz de kalleş olan sensin sen. Sen o kadar nankörsün ki ödeyemediğin memur maaşların ülkemden gitti. Sen ne yaptın sen hep terör örgütleriyle beraber oldun. Ama senin babanda böyleydi çok görülmez” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.