Mehmet TIRPAN

AK Parti Yıldızeli İl Genel Meclisi Üyesi Ziyaeddin Mat, Hristiyan âleminin başlatmış olduğu bir kara Cuma yaygarasının devam ettiğini, vatandaşların bu işe alet olan esnaflardan alışveriş yapmaması gerektiğini söyledi.

Grup odasında yaptığı açıklamada yapılan karalama kampanyaları ile toplumumuzda ayrımcılık oluşturulmaya çalışıldığını vurgulayan Mat; “Son günlerde ülkemizde Hristiyan âleminin başlatmış olduğu bir kara Cuma yaygarası devam etmektedir. Oysaki Amerika’da başlatılan bu kara Cuma meselesine ülkemizde bazı arkadaşlarımız bazı işletmecilerimiz de alet olmuşlardır” dedi.

Bizim dinimizde kesinlikle böyle bir şey olmadığını vurgulayan Mat; “Rabbim Kuranı Kerim’de Cuma namazına binaen 1,5 sayfalık bir süre nazil etmiştir. Koskoca Cuma Suresi vardır. Bu surede, Cuma günü namaza çağrıldınız zaman koşunuz, namazlarınızı kılınız, ondan sonra yeryüzüne dağılıp işlerinize bakınız mealinde ayet vardır. Bu kara Cuma propagandasını en kalbi duygularımla nefretle protesto ediyorum, lanetliyorum, kınıyorum. Ülkemize yakışmayan bir şeydir. Ülkemizin ekmeğini yiyen işletmelerin bunu yapmamalarını kesinlikle öneriyorum. Sağduyulu vatandaşlarımıza da buralardan alışveriş yapmamalarını öneriyorum” ifadelerini kullandı.