MELTEM DUMAN

Kimi zaman terapist, kimi zaman dertleşme yeri olan kuaförler son yapılan zamlarla cep yakmaya devam ediyor. Kadınların ise daha çok uğrak alanı olan kuaförler şimdilerde durgunluk yaşıyor.

Yeni yılın bu sene kendilerine pek artısı olmadığına değinen kuaför Hayati Güner, işlerinin piyasalardaki hareketliliklerden hem olumlu hem olumsuz etkilendiğini söyledi.

Yaşanan sıkıntılardan dolayı kar marjını kıstıklarının belirten Hayati Güner, “ Kullandığımız  ağda, saç boyası, fol gibi bir takım malzemelerimize yüzde 300 zam geldi. Hal böyle olunca da bizimde toptancılardan ürünlerimizi temin etmemiz halinde kazandığımızdan çok harcamalarımız oldu. El emeğimizi kurtarmaması üzerine bizde fiyatlarımızda yüzde 20 bir artış yaptık” dedi.

33 yıldır ki bu sektörde yer aldıklarını ancak hiç bu kadar fazla karşı karşıya kalmadıklarını aktaran Güner, “Kullandıkları ürünlere ciddi zam gelmesine rağmen bu zamların çok az bir dilimini müşteriye yansıttık. Müşterilerimize külfet olmaması adına yine de ultra yükseltmedik fiyatlarımızı. Çünkü aldığımız gibi fiyatlara yansıtırsak bu seferde müşteriler dışarıya yönelecek. Kimyasal ve zararlı yöntemleri tercih eden müşterilerimizin kendilerine hasar vermesini istemedik. Bu gibi durumların önüne geçmek adına fahiş artışlarımız yok” ifadelerini kullandı.

“YAPILAN STOKLAR FİYAT ARIŞINA SEBEP OLUYOR”

Zammı fırsata dönüştüren toptancıları liyakatlı davranmaya davet eden kuaför Güner, “Büyük ve küçük toptancıları arayarak tek tek fiyat almak zorunda kalıyoruz. Bazı toptancılar birlik olup fiyatları yükselterek esnafı zor duruma sokuyorlar. 1 ay içerisinde bu kadar ürünü toparlayıp stoklamak küçük işletmeci esnafları zora sokmaktan başka bir şeye yaramıyor. Yetkililere çağrımız bu stokçu toptancıları denetlemeleri. Sürekli esnafları zora sakon bu işletmeler hakkında yasal işlem başlatılmalı. Bu insanların sayısı azalırsa hem esnaflar hemde vatandaş biraz olsun rahatlar” diye konuştu.