MEHMET TIRPAN

Deva Partisi İl Başkanı Serdar İnce, 16 ilçenin 6’sında teşkilatlandıklarını, 2 ilçede de teşkilatlanma çalışmalarını sürdürdüklerini, Mart ayında Deva Partisi Genel Başkanı Ali babacan’ı Sivas’a davet edeceklerini söyledi.

Yaptıkları çalışmaların ardından kongre yapacak teşkilatlanmaya sahip olduklarını aktaran Başkan Serdar İnce, “Partimize Sivaslıların ilgisi oldukça fazla. İlçelerdeki teşkilatlanmalarımızda görev alan arkadaşlarımızın hepsi gönüllü. Partimize katılan insanların hiç bir beklentisi yok. Menfaat içerisinde olan teşkilatımızla birlikte Mart ayında Kongre yapmayı planlıyoruz. Yapacağımız kongreye Genel Başkanımız da katılacak. Genel Başkanımızı Mart ayında Sivas’a davet edeceğiz” dedi.

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın Sivas’a ciddi derecede değer verdiğini de aktaran İnce, “Kongre yapabilecek ilçe sayımızı kurduk. İstesek ertesi gün kongre yapabiliriz. 6 ilçede örgütlenmemiz gerekiyordu ve örgütlenmeyi tamamladık. Biz kongremizin diğer partilerden farklı olmasını da istiyoruz. Mart ayı gibi kongremizi yapıp Genel Başkanımızı halkla buluşturmak istiyoruz. Bizim kapımız herkese açık. Ülkesine hizmet isteyen her görüşteki insana kapımız açık. Şuan partimizin içinde farklı görüşlere sahip olan insanlarda var. Bazı partiler bir insanın işin ehli olmasına rağmen kişinin fikirlerini dinlemiyor. Biz bu olguyu kabul etmiyoruz. Biz kimsenin tarafında değiliz. İnsanların birbirini bu kadar yargıladığı bir dönem görmedim. Şuan 2 zıt kutup kanalları seyrediyoruz. İnsanlar iki farklı kanalı izliyor birbirlerini ötekileştiriyor. Takım tutar gibi siyaset yapılmaz. Bugün iktidar partisindeki bir insanın yanlışı varsa o insan uyarılmalı. Muhalefet illa her seferde iktidarı eleştirmesini de uygun bulmuyoruz. Muhalefet gerektiğinde eleştirecek gerektiğinde destek verecek. Bu anlayışı kaybettik. Şimdi insanlar takım tutar gibi siyaset yapıyor. İnsanlardaki bu algının değişmesi gerekiyor. Halkı kutuplaştırmaya gerek yok. Korku imparatorluğunu yıkan cesaretli insanların üyelik talepleri var. İnsanların çocuklarının farklı kamu kurumlarında çalıştığı için partimize katılmaktan çekinen insanlar var. Siyaset çok demokratik bir şekilde yapılmıyor. İktidarda ve muhalefette olan liderler o kadar çok kaba konuşuyorlar ki seçmen üst liderdeki gördüğünü aşağıdakine yapıyor” ifadelerini kullandı.

ALTERNATİF PARTİ DEVA PARTİSİ

18 yıllık iktidar süresinde zamanla güç kaybı ve metal yorgunluğu olduğunu gördüklerini iddia eden Deva Partisi İl Başkanı Serdar İnce, “AK Partide bir güç ve enerji kaybı var. Bu anlamda da Sivas’ta olduğu gibi Türkiye’de de bir boşluk oluştu. Devlet kademesindeki işleyiş, ekonomik şartlar ve işszilik verileri yeni bir enerjiye ihtiyaç olduğunu gösteriyor” dedi.

İnsanların alternatif bir parti aradığını belirten İnce, “Bir dönem AK Parti içerisinde siyaset yaptım. Kent Konseyi ve Mimarlar Odasında görevler alarak şehre dair sorunları dile getirdim. İnsanların verimli olduğu dönemler var. Bu verimli süreci Deva Partisinde geçirmek istedim. Sivas’a ve Türkiye’ye değer katmak için yola çıktık. Deva Partisi şuan Türkiye’deki en iyi alternatif parti. 2002 yılında nasıl AK Partiye ihtiyaç oldu ise bugün geldiğimiz noktada yeni bir partiye ihtiyaç var. O Partide Deva Partisi” şeklinde konuştu.