MEHMET TIRPAN

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, şehrin güzelliklerinin yanı sıra şehrin eksikliklerinin de olduğunu, bu eksikliklerin giderilmesi noktasında girişimlerde bulunduklarını söyledi.

Özellikle kantarlar noktasında ilçelerde serzenişler olduğunu aktaran Başkan Eken, “Sivas’a yıllardır üç tarafı kantarlarla çevrili il derler. Bunu söylediğimizde bize belki vekillerimiz kızıyor. Aslında biz üç tane kantarlara karşı değiliz. Kantarların her bölgede olmasını istiyoruz. Uygulama yapılacaksa her ilde uygulama yapılasını istiyoruz. Yollar ve devletimizin sermayesi çok kıymetli ama biraz bu konuda esneklik olsun. Sivas’taki kantarlar kaldırılmasın ama bütün bölgelerde kantar olsun. Neden Sivas’ın üç tarafında var sadece kantarlar” dedi.

İlçelerin alışveriş için kantarları bahane ederek Sivas’a gelmediğinin altını çizen Başkan Eken, “İlçelerdeki tüccarlarımız alışveriş için Sivas’a gelmiyor. Çünkü ilçelerdeki tüccarlarımız kamyonuma yükümü attığımda Sivas’a geldiğimde ceza yiyorum diyor. Ticaret yapmak için Kayseri ve Malatya tercih ediliyor. İlçelerin gelişmeme sebeplerinden bir tanesi bu konu. İlçelerdeki tüccarlarımız Sivas’a bile gidemiyorum diyor. Sivas’ta alışveriş yapamıyorum başka illere gidiyim diyor. Yoksa sözlerim yanlış anlaşılmasın yapılan yatırımların hepsi için tüm yetkililere teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun. Hiç bir yatırım boşa yapılmamıştır. Ancak göç alabilmemiz için sadece ilimizin merkezi değil ilçeleri de önemli. Bütün ilçeleri harekete geçirmemiz lazım. Vali Salih Ayhan Başkanlığında yapılan toplantıda karar almıştık demiştik ki Sivas’ın üç tane önemli konusu var. Bunlar sanayi, tarım ve turizm. Bu konularla ilgili ciddi çalıştaylar yapılıyor. Eksiklikleri görüp gidereceğiz. Devlet imkanları Sivas’a zaten veriliyor. Bunun artırılması için lobi faaliyetlerinin olması lazım. Sivaslıların artık her yerde konuşması lazım. Biz siyasetçi değiliz. Biz ticaretciyiz. Biz gördüğümüz yanlışlıkları söylemek zorundayız. Yapılan iyi şeylere de teşekkür etmek zorundayız. Hiç bir zaman muhalefet olsun diye muhalefet yapılmaz. Şuan yapılan doğru ne varsa onlarıda göreceğiz. Eksik ve yanlışlıklar vardır bunları da doğru bir dille söylemek lazım. Sonuçta bir yanlışlık varsa bunu da söylemek lazım. Hep birlikte sahaya çıkıp insanlara moral vermemiz lazım. Esnafımızın ve halkımızın morali bozuk” ifadelerini kullandı.