Türkiye'yi yasa boğan ve 36 polis ile 8 sivilin şehit olduğu terör saldırısının ardından tüm milletimize başsağlığı dileyen Vali Davut Gül ülkemizin içte ve dışta olağanüstü bir saldırı altında olduğunu belirterek şu mesajı verdi: “Öncelikle milletimizin başı sağ olsun. Ben ölenlere Allah’tan rahmet, milletimize de baş sağlığı diliyorum. Ülkemiz içte ve dışta olağanüstü bir saldırı altında. Bazı uluslararası güçler yerli işbirlikçileri ile beraber çeşitli terör örgütlerini kullanarak milletimize, devletimize karşı bir saldırı düzenliyorlar. Zaman zaman örgütlerin isimleri değişse de mantalitesi hiç değişmiyor. Ama milletimizin devletimizin kararlılığı üst seviyede. Herkes şunu biliyor ki dost düşman bu  terör örgütleri ile Türkiye cumhuriyeti mutlaka mücadele edecek” dedi.

ŞEHİTLERİMİZİN VE BU MİLLETİN KANI ASLA YERDE KALMAYACAK

“Şehitlerimizin ve bu milletin kanını asla yerde kalmayacak” diyen Vali Gül, “Bununla ilgi bize düşen daha çok kenetlemek, daha çok birbirimizi sevmek. Daha çok kendi işimizi yapmak. Ve teröre karşı dimdik ayakta durmak. Dosta düşmana karşı kimseyi sevindirmeden dik durmak. Şuana kadar böyle oldu. Bundan sonra da böyle olacağını düşünüyoruz. Acı bir olay. Ama şundan eminiz ki bunların sonu yaklaştı. Ve mutlaka bunun sonucunda ülkemiz daha iyi günlere gidecek. Milletimiz daha iyi günlere ulaşacak. Ben tekrardan milletimize baş sağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

BİRLİK İÇERİSİNDE HAREKET ETMELİYİZ

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım ise “Bu coğrafya da, ülkemizde yıllardır operasyon yapılıyor ve sürekli terör olayları ile baş başa kalıyoruz. Ve acıları yaşıyoruz. Cumartesi günü yine toplumumuzu derinden üzen büyük bir terör saldırısı oldu. Emniyet güçlerimiz ve vatandaşlarımızla birlikte 44 şehit verdik. Bu oyunlar devam edecektir. Terör ve diğer şekilde ülkemize oyunlar oynanacaktır. Ama biz bu oyunlara gelmememiz için bir birlik olmamız lazım. İki ekonomik gücümüzün yüksek olması lazım. Ekonomik olarak güçlü olmak için çok çalışmamız lazım. İçerde de birbirimizin eksiğini görmeden, birbirimizin farklılıklarını görmeden bu ülkede yaşayan insanların birlik içerisinde hareket etmesi lazım. Bu terör belasından ancak bu şekilde kurtuluruz” dedi.