MEHMET TIRPAN

Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Uğur Bulut, bacasında filtre olmadığı için çevreye zarar vermesi nedeniyle geçici olarak kapatılan Kangal Termik Santralin tekrar kamulaştırılarak hizmete açılması gerektiğini söyledi.

Filtre ve baca konusunda rehabilite gücü olmayan firmaların elindeki termik santrallerin kamulaştırılarak geri alınması gerektiğini aktaran Bulut, “Termik Santrallere baca filtresi taktırılması için verilen süre sona erdi. Baca filtresi taktırmayan santraller kapatıldı. Kangal Termik Santrali daha çok magduriyetler yaşamadan çalıştırılmalıdır” dedi.

İktidarı tutumundan dolayı eleştiren İl Başkanı Bulut, “Maden şehri Kangal da Termik Santralini calıştıramamak nasil bir marifettir nasıl bir beceridir siz söyleyin bizde bilelim. Merak ediyorum yarın dermisiniz nasılsa enerji sıkıntımız yok bu santral devreye girmesede olur veyahut tek ünitede calışsada olur diye. Hiç akıllı iş yapmadınız devlet gibi olamadınız malesef. Kangal Termik Santrali gibi Kamu iktisadi Teşebbüslerini devlet fabrika yapmaz çalıştırmaz o özel sektörün işi deyip çıkardınız bir bir elden. İlginçtir buraları da satarken Millet Bahcesi, Millet kıraathaneleri gibi basit yerleri de açarak devleti cay, tost ve sandiviç satar hale getirdiniz. Tabiri caizse büyük devletlerde vatandaşın yaptığı ticareti siz tersine cevirip burda devlete yaptırarak bir gelenegi bir örfüde ciğnediniz. Baca ve filtre yapın diye verdiğiniz teşvikleri takip etmediniz edemediniz. Hep sermaye ile iyi geçinelim derken vatandaşı ve devleti velhasılı bir kalkınmayı ötelediniz. Şimdi kapatılan firmada çalışan bin 226 kişinin üçte birini ancak çalıştırabilir dersenizde hiç şaşırmam. Tavsiyemdir bu konu derhal süre uzatımına gidilip mağduriyet ortadan kaldırılmalıdır. Ne yapcak şimdi Termik santralin temizlik taseronunda asgari ücret ile calişan Ali, Ahmet, Mehmet kardeşimiz işsiz mi kalacak. Hep söylemiştik stratejik öneme haiz iş kolu olan Termik Santralleri özelleştirmeyin diye. Ancak anlatamadık malesef” ifadelerini kullandı.