Mehmet TIRPAN

Kangal İl Genel Meclis Üyesi Emin Ünlüer, Kangal Köpeği ırkının korunması projesinin Sivas Merkez’de bulunan özel bir çiftlikle beraber yürütülmesi noktasında verilen karar ve desteğe Kangallılar adına karşı olduklarını, Kangal köpeği ve koyununun Kangal’a ait olduğunu söyledi.

Sivas Kangal Köpeği ve Kangal Koyunu Üretim ve Satış Merkezi projesinin Kangal’a yapılması gerektiğini aktaran Ünlüer, “Kangal koyunu ve köpeği projesi Sivas’ta özel bir kuruluşla değil Kangal Kaymakamlığı ile ortak yürütülmeli. Kangal Köpeği tescilli olarak Kangal’a ait. Projenin Kangal’a kaydırılmasını talep ediyoruz” dedi.

Kangal’daki köpek üretim çiftliğinin uzun yıllardır olduğunu hatırlayan Ünlüer, “Bu projenin merakum mevkiinde hayata geçirileceği ifade edildi. Mesela İl Özel İdaresine ait olan merakümdeki yer özel sektöre verilmiş. Yıllardır idareye verilmiş bir tane kira yok. Halen biz bu tesise destek vermeye devam ediyoruz. Kangallılar olarak ısrarla projenin Kangal’da hayata geçirilmesini istiyoruz. Sivas’ta böyle bir yer yokken Kangal’da Kangal Köpeği çiftliği vardı. Ben Kangal il Genel Meclisi üyesi olarak bencillik yapmıyorum ama Kangal üretim merkezi yapılacak veya geliştirilesekse Kangal’da yapılmalı.  Ayrıca Kangal Kaymakamlığı resmi bir kurum ve resmi bir kurumu işletiyor. Gelin hep birlikte Kangal’daki çiftliğe destek verelim. Kangalın ırkının olduğu yere destek verelim. Sivas’ta uygulamaya geçecek olan projeyi Kangal’a kaydıralım. Kangal ırkının korunması noktasında Kangallılar Derneği olarak geçmiş yıllarda Kangal Köpeği üretim merkezimizi biraz daha yukarı taşımak adına bizler proje sunduk. Sunduğumuz projeye çok cuzi bir rakam geldi. Bizlerde gelen paranın yetmeyeceğini bildiğimiz için kendi aramızda 400 bin TL para toplayarak çiftliği taşımıştık” ifadelerini kullandı.