MEHMET TIRPAN

Çevre ve Sağlık Komisyonu Başkanı Semra Temurbaş Mavibulut, Şarkışla İlçesi, Arıklar Köyü ve Koyulhisar İlçesi, Sütlüce ve Yağcılar Köyleri’ndeki insan ve çevre sağlığına zarar verecek hale gelen fosseptik çukurları ile ilgili bilgiler vererek acil harekete geçilmesi gerektiğini söyledi.

Şarkışla İlçesi Arıklar Köyü’ndeki foseptiğin dolduğunu gözlemlediklerini aktaran Mavibulut, “İnsan ve çevre sağlığı açısından tehlike arz eden foseptiğin ayrıca çevreye kötü kokular yaydığı da gözlemlenmiştir. Arıklar köyündeki bu foseptiğe acilen müdahale edilerek gerekli olan çalışmaların yapılması komisyonumuzca uygun görülmüştür. Raporumuz değerlendirilmek üzere Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü’ne gönderilmesi uygun görülmüştür.” dedi.

Koyulhisar, Sütçüler ve Yağcılar Köyü’nde yaptıkları incelemelerden de bahseden Mavibulut, “Sütçüler ve Yağcılar köyündeki foseptik çukurun insan ve çevre sağlığı açısından tehlike arz eder duruma geldiği de tespit edilmiştir. Kanalizasyon atıklarının da bölgedeki dereye aktığından tarımsal sulamaya ve hayvan içme suyuna karışmakta olup bu suyu kullananlar için büyük tehlike arz etmektedir. Sonuç olarak Sütlüce ve Yağcılar Köylerinin kanalizasyon hatlarının değiştirilerek sağlık açısından tehlike arz etmeyen Yağcılar Köyü’nün aşağı kısmında bulunan bir bölgeye foseptik yapılması komisyonumuzca uygun görülmüştür. Konuya ilişkin düzenlenen raporlarında değerlendirilmek üzere İl Özel İdaresi Su ve Kanalizasyon Hizmetleri Müdürlüğü’ne gönderilmesi uygun görülmüştür.” ifadelerine yer verdi.