SEYİT ÖMER YILDIZ

Uzun yıllardır Sivas kent meydanında kan toplama aracı ile hizmet veren Kızılay, Atatürk Kongre ve Etnografya müzesi yanındaki alanda bulunan daha önceden İl Turizm Danışma bürosu olarak kullanılan yeri alarak dualarla açılışı gerçekleştirildi.

Yeni kan toplama merkezinin açılışına Kızılay Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Turunç, Kızılay Sivas Şube Başkanı Mustafa Sarılar ve il protokolünün katılımı ile gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan Kızılay Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Turunç; “Sürekliliği önem arz eden kan ihtiyacı, kan bağışı sayesinde tedarik edilebiliyor. Bu nedenle başka canları kurtarma amacıyla kan bağışı yapılması önem arz ediyor. Yeni açılan kan toplama merkezimiz hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Kızılay Sivas Şube Başkanı Mustafa Sarılar ise; “ Sivas için çok hayırlı bir iş yaptığımızı düşünüyorum. Sivas için Kızılay için çok ciddi bir kazanç bu anlamda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Kızılay’ın kan toplama tırı kent meydanına geliyordu bir kirlilik yarattığımızın farkındaydık bu sayede bunun önüne geçmiş olduk. Hem görüntü kirliliğini önlemiş olduk hem de Kızılay’ımıza ciddi bir şekilde tasarruf sağlamaya çalıştık. Çünkü o tip şeyler belli bir bedel karşılığında geliyorlar. Biz bu paraları daha farklı yerlerde daha hizmete muhtaç yerlerde harcama yoluna gideceğiz. Tabi burayı biraz daha genişlettiğimizde çok daha iş görür hale gelecektir. Şuan için kan toplama oranında da 68 il içerisinde Sivas birinci bu anlamda da halkımıza göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların sonrasında edilen dualarla birlikte Kızılay’ın yeni kan toplama merkezinin açılışı gerçekleştirildi.