MEHMET TIRPAN

Son birkaç gündür Kızılay’a bağışlanan kan sayısında ciddi düşüş yaşandı. Kan ihtiyacının sürekli olduğunu belirten Kızılay personeli vatandaşları kan bağışlamaya davet etti.

Pandemi sürecinin etkisiyle kan bağışında azalma olduğuna dikkat çeken Dr. Çağlar Gürsoy, kan vermenin hem sağlık için hem de başka canları kurtarmak için önemli olduğuna değindi.

15-20 dakika süren kan bağışına vatandaşları vakit ayırmaya davet eden Dr. Çağlar Gürsoy, “Sivas halkının kan bağışı konusunda daha duyarlı olmasını istiyoruz. Kan bağışı şuanda yeteri kadar yapılmıyor. İnsanlar kan vermeye çekiniyorlar ama dışarı çıkıp markete gidiyorlar, lokantalara gidiyorlar. Eğlence mekanlarındaki bulaş riski kadar kan verme esnasında bulaş riski yok. Kan bizim sürekli ihtiyacımız. Sağlıklı vatandaşlarımızın tabiki sürekli kan vermelerinde fayda var. Gerek sağlıkları için gerekse kana ihtiyacı olan diğer vatandaşlarımız için kan önemli bir husustur. Hem kadın hem de erkek vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum. Akrabası, eşi, dostu her an kaza yapabilir ve her an kana ihtiyacımızı temin edip temkinli olmamızda fayda var. 18 ve 60 yaşındaki vatandaşlarımızı kan bağışına bekliyoruz. Biz haftanın 7 günü meydanda kongre binasının bahçesinde sabah 10 ile akşam 7 arasında aktif olarak çalışıyoruz” şeklinde konuştu.