Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık’ın çağrısına Sivaslı vatandaşlarda duyarsız kalmadı.

Geçtiğimiz hafta Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Twitter hesabından yaptığı açıklama ile kan stoklarının azaldığını 'son dakika' olarak duyurmuştu. Herkesi bağış yapmaya destek olmaya çağıran Başkan Kınık, 18-65 yaş arası sağlıklı bireylerin kan verebileceğini söylemişti. Kadınların yılda 4, erkeklerin yılda 3 kez kan bağışı yapabileceğini kaydeden Kınık'ın çağrısına vatandaşlar kayıtsız kalmadı. Genel başkanın çağrısının ardından bağışlar üç katına çıktı.

Sivas’taki kan bağışı hakkında bilgi veren Kızılay Sivas şube başkanı Mustafa Sarılar

kış mevsiminde genellikle stoklarda azalma olduğunu belirterek , "Genel Başkanımızın çağrısının ardından, halkımız beklentimizden fazla kan bağışında bulundu. Normal şartlarda 15 civarında bağış olurdu ama çağrının ardından merkezimizde 90'dan fazla bağış kabul ettik." dedi.

BU MİLLET ÇOK ASİL BİR MİLLET

Genel başkanlarının çağrısının ardından kan stoklarının arttığını kaydeden başkan Sarılar, “milletimiz çok asil bir millet. Yapılan çağrıya duyarsız kalmadı.  Çağrının ardından normal şartlarda 15 ünite civarında aldığımız kan bağışı 100 üniteye kadar çıktı.stoklarımız doluyor. Bu çağrıya duyarsız kalmayan Sivaslı vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Kan bağışında bulunanlara teşekkürlerini ileten ve herkesi bağışçı olmaya davet eden Sarılar, şöyle konuştu:

"Ülkemiz genelinde herhangi olumsuzluk olduğu zaman insanlar kan bağışı yapmak istiyor ama alınan kanın birine verilmesi için bazı işlemlerden geçirilmesi gerekiyor. Dolayısıyla en az 2 güne ihtiyacımız var. Bize anlıktan ziyade düzenli kan bağışları gerekiyor. Düzenli bir ilgi olursa, stoklarımızda her zaman kan bulunur ve herhangi ihtiyaç durumda sıkıntı yaşamayız."