MEHMET TIRPAN

Gazetemiz imtiyaz sahibi Kadiriye Geneş, Yazı İşleri Müdürü Melda Geneş ve gazetemiz personeli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kadir Algın’ı makamında ziyaret ederek, şehrimizde yürütülen ve yürütülecek olan projeler hakkında fikir alışverişinde bulunduk.

Sivas’ın her alanda kamu yatırımlarından oldukça fazla pay aldığını, doğru projenin her zaman parasal anlamda karşılık bulduğunu aktaran Vali Yardımcısı Kadir Algın, “Sivas’tan Ankara’ya gidip de bakanlıklarımızla görüşüp destek alamadığımız proje yok diyebiliriz. Elbette Türkiye sadece Sivas’tan ibaret değil, diğer illerde de farklı kamu yatırımları yapılıyor ama şimdiye kadar olumsuz döndüğümüz bir kurum ve bakanlık olmadı. Bu nedenle Sivas çok şanslı diyebiliriz.” dedi.

Şehrin içinde yaşandığında bazen yapılan projelerin ve kamu yatırımlarının gözden kaçtığını, şehre farklı illerden gelen insanların yatırım ve projeleri rahatlıkla tespit ettiğini aktaran Vali Yardımcısı Kadir Algın, “Türkiye’de en fazla kamu yatırımı alan 5 ilden bir tanesi Sivas diyebiliriz. Yatırımların finansal boyutu ile bizler ilgilendiğimiz için çok iddialı bir şekilde Sivas ilk 5’te yer alır rahatlıkla diyebiliyoruz. Devletimiz sadece Sivas’ta değil bütün illerin en ücra köşelerine kadar hizmet götürüyor ve yatırım yapıyor. Bazı yerler ihtiyaca göre fazla veya az kamu yatırımı yapılmıştır ama Sivas iyi yatırım alan illerden bir tanesi diyebiliriz.” ifadelerini kullandı.

HAMİDİYE KÜLTÜR BAHÇESİ BAKANLIKLARIN DESTEKLERİ İLE YAPILDI

Haralar bölgesinin yıllardır atıl bir vaziyette beklediğini, bu alanın bakanlıklardan destek alınarak Sivas’ın gözde mekanlarından biri haline getirildiğini hatırlatan Vali Yardımcısı Kadir Algın, “Sivas’a kamu eliyle yatırım yapılıpta açılışı yapılmayan bir çok yer var. Hamidiye Kültür Bahçesi de açılışı yapılmayan kamu yatırımlarından bir tanesi. Vatandaşın kullanımına açıldı ama Hamidiye Kültür Bahçesi’nin resmi açılışını Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılmasını arzuluyoruz.” dedi.

Sivaslıların Hamidiye Kültür Bahçesi'ne ilgisinin bir hayli yoğun olduğunu vurgulayan Algın, “Günlük bölgeye giren çıkan araç sayılarını sayıyoruz. Belediyemizde Hamidiye Kültür Bahçesi'ne otobüs seferlerini başlattı. En son Kurban Bayramı süresince yapılan ziyaretler 10-11 bin civarında idi. Bayramdan sonra da yine kente gelen yerli ve yabancı misafirlerimizde bölgeyi geziyor. Şehirde ciddi bir yoğunluğumuz var. Hamidiye Kültür Bahçesi projesinde hedeflediğimize ulaştık ama önemli olan o bölgeyi daha aktif hale getirerek kış aylarında da o bölgenin cazibesini artırmak. Neredeyse bütün bakanlıklarımızdan bu projeye destek aldık diyebiliriz.” şeklinde konuştu.

Gerçekleştirilen hoş sohbetin ardından Kadir Algın’a yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür eden Kadiriye Geneş, Sivas’ın gelişmesi ve kalkınması adına mücadele veren tüm yöneticilere destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Melda Geneş ise konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Kadir Algın’a Kur’an-ı Kerim hediye ederek çalışmalarında başarılar diledi.