MEHMET TIRPAN

Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (Teç-Sen) Sivas Şube Başkanı Birol Duman, Toplu sözleşme masasında memurların satıldığını söyledi.

Yandaş sendikanın memurların taleplerine kulak vermediğini iddia eden Başkan Birol, “6. Dönem Toplu İş Sözleşmesinde hiçbir kazanımı olmayan Memur-Sen ve Ortağı Kamu-Sen, Sendikal rekabet yerine yandaş olmayı tercih etmişlerdir. Bu tercih sendikal mücadele ve sendikal örgütlenme tarihine kara bir leke olarak geçti” dedi.

Memurların enflasyon altında ezdirildiğini, 4/b’li ye kadro verilmediğini ve 3600 ek göstergenin gündeme dahi getirilmediğini savunan Duman, “Toplu sözleşme öncesi Türkiye genelinde eylemler yaptık. Memurların bayram ikramiyesi, 4B’liye kadro, 3600 ek gösterge, Yardımcı Hizmetler Sınıfının kaldırılması, ve Hizmet tazminatının artırılması konusundaki taleplerini gündeme getirdik. Ancak bu taleplerin hiç biri karşılık bulmadı. Bu durumu eleştirdiğimizde rahatsız oldu ağalar, beyler. Memuru satan sendikanın beceriksizliğini, başarısızlığını her daim yüzlerine vurmaya devam edeceğiz. Kamu çalışanlarını geleceğini, hayallerini ve umutlarını çaldılar. Kamu çalışanları masada satıldı. Tüm bu olanlara rağmen çıkıp kendilerini başarılı gördüler. Yüzleri kızarmadan kazandık dediler. Bu görüşmelerin ardından eğitim çalışanlarının tek kalesinin Teç-Sen olduğunu bir kez daha gördük. Her zaman memurların yanında olduğunu yenilemek istiyoruz. İnşallah yakın bir gelecekte kamu çalışanlarının gerçek ve güvenilir kalesi Teç- Sen olacaktır” ifadelerini kullandı.