Sümeyra DENİZ

 

Merkez ilçe ve köy muhtarları çiftçi kayıt Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı,  Çiftçi Kayıt Sistemi ve 2017 Yılı Bitkisel Üretime Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliği hakkında bilgilendirildi.

Geçtiğimiz gün Sivas İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Konferans Salonu'nda, Sivas İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyit Yıldız, Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, Veteriner Hekimler Odası Başkanı Özcan Karataş, Şube Müdürleri, Birlik ve Oda Başkanları ve Merkez İlçe Köy Muhtarlarının katılımı ile "Merkez İlçe Köy Muhtarları Bilgilendirme Toplantısı" düzenlendi.

Toplantıda konuşan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyit Yıldız, muhtarlarla sık sık bir ayara gelmek istediklerini belirterek, “Sahadaki en yakın iş ortağımız muhtarlarımız, bunun için sizinle sık sık bir araya gelmek istiyoruz. Tarım sektörü dünyanın en zor sektörü, tüm dünyada tarım sektörü desteklemelerle yürüyor. İlgili personelimiz sizlere Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı,  Çiftçi Kayıt Sistemi ve 2017 Yılı Bitkisel Üretime Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ hakkında bilgiler aktaracaklar” dedi.

Çiftçi kayıt sistemine de değinen Yıldız, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı olan çiftçilerimiz %35 civarında, tüm çiftçilerimiz bu desteklemelerden faydalanamıyor. Bununla ilgili Bakanlığımızın çalışması var, gelecek yeni destekleme modelleri daha çok üretimle ilgili olacak, üretmekte yeterli değil, en kaliteliyi üretsek de pazarlama aşamasında oldukça önemli. Çiftçiliği yapmaktaki amaç kazanmak, kaliteli üretimin yanında iyi bir pazarlamada yapılmalı. Üretimi daha kaliteli pazarlamayı da daha kolay hale getirmemiz için demonstrasyon çalışmalarımız devam ediyor. 2017 yılında 8 çeşit buğday 3 çeşit arpa denemesi yaptık, sonuçlarımızı da tarım fuarında çiftçilerimizle paylaştık. Bu yıl kuraklık olmasına rağmen verim sonuçları iyi çıkan buğdaylarımız var bunları deneyip size tavsiyelerimizi ona göre belirleyeceğiz. Toplantıya katılan muhtarlarımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.