MELTEM DUMAN

İl ve ilçe fark etmeden eğitim veren kurumlar arasında yer alan Halk Eğitim Merkezi korona virüs nedeniyle eğitimlerine ara vermişti. Normalleşmenin ardından yeniden kurslarına başlayan Halk Eğitim Merkezi yeni kurslarıyla Sivaslı vatandaşlara yeni iş kapıları açmaya başladı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Baker, Çeşitli kurlar açarak her yaş grubundan vatandaşa sanat ve zanaat öğretip istihdama katkı sağlandıklarını ifade etti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Müdürü Baker, “Halk eğitimleri modülleri üzerinde 3 bin 700 tane kurs var. Bu kurslardan herhangi birine 12 kişi tercih ederse kursu açıyoruz. Ne kursu olduğu hiç önemli değil. Yeter ki 12 kişi bizden bu kursu talep etsin. Bizimde o kursun niteliğine göre uygun yerimiz var ise fiziki bir mekanımız alet ve donanımımız varsa kursu açıyoruz. Verilen kursların ardından sertifika alan kursiyerler çeşitli iş kollarında üretim yapan fabrikalarda iş başı yapabiliyor” dedi

Tekstil Firmalarının istekleri doğrultusunda nitelikli elemanlar yetiştirdiklerinin altını çizen Baker, İş-Kur Müdürlüğü’nün meslek eğitim kurslarını da yaptıklarını ifade ederek, bir çok kurumla eşgüdümlü çalıştıklarını söyledi.

İşverenlerin ihtiyaçlarına göre eleman yetiştirmek için kursların açıldığını belirten Ramazan Baker, “İhtiyaca göre kurslar açıyoruz. Örneğin, yetişkin çağına gelen kişinin mesleği yok. Zanaat ve sanat sahibi olmak için kişi seçtiği kursa gelip meslek sahibi olabiliyor. Mesela, tekstil veya yiyecek içecek hizmetleri alanında toplamda 756 saat kursa katılan kursiyerlerimiz Meslek Eğitim Merkezine gidip ustalık belgesi alabiliyor. Daha sonra usta olarak herhangi bir restoranda veya otelde rahatlıkla aşçı olarak işe başlıyor. Kursların büyük bir avantajı var. Meslek ediniyorlar. Halk Eğitim Merkezlerinin en önemli işlevlerinden bir tanesi insanları meslek sahibi yapmak. Yine tekstil sektöründe çalışmak isteyen insanlara Ustalık belgesi alıyorlar. Ustalık belgesini aldıktan sonra bu tekstil kursiyerlerimiz Sivas’taki tekstil fabrikalarında rahatlıkla işe girebiliyorlar. Biz zaten tekstil fabrikalarıyla eşgüdümlü çalışıyoruz. Onların ihtiyaç duydukları kalifiye elemanları yetiştiriyoruz” şeklinde konuştu.

KURSLAR SÜRÜYOR

Bünyelerinde açtıkları kurslar hakkında da bilgiler veren İl Müdürü Baker, “Ahşap çubukçuluk, bakır işleme, halıcılık, kilim dokuma, çocuk korosu, gitar, dericilik, giyim, mefruşat, kuaförlük, filografi, kağıt rölyef, yağlıboya resim, kalorifercilik, nakış, f klavye, diksiyon, cenaze hizmetleri, İngilizce, Rusça ve direksiyon eğitmenliği gibi kurslarımız mevcut. Her atölyede çalışma saatleri ayrı. Sabah, öğleden sonra ve akşam olmak üzere günlük 3 grup var” ifadelerini kullandı.