MEHMET TIRPAN

Sivas’ta yürütülen bazı projeleri değerlendiren Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ürgüp, Kale Projesinin mevcut haliyle devam etmesinin hoş bir durum olmadığını, kalenin etrafının biraz daha açık olması gerektiğini, bölgede en fazla küçük bir kaç ahşap prefabrik tarzı yapıların oluşturulması gerektiğini söyledi.

Kalenin bulunduğu alanın sit alanı olduğunu, kazılar yapılması ve bölgedeki surların ortaya çıkarılması gerektiğini aktaran Genel Başkan Yardımcısı Ürgüp, “Başkanlık görevini yürüttüğüm dönemde bölgede 1380 yılına ait farsça mezar taşları bulduk. Yine çok eski kabirler var bölgede. 2 tane sanrıç bulduk. Bulunan yapılarında haritası var. Sivas tarihi bir kent. Bölgedeki eserlerin gün yüzüne çıkarılması ve korunması lazım” dedi.

Sivas’ta hayata geçirilen projelerle ilgili zaman zaman fikirlerini aktardıklarını belirten Ürgüp, “Şehir turizm açısından tarih ve kültür şehri olduğu zaman bir çok tarihi mekanımız ciddi önem kazanacaktır. İlimizde çok önemli ve günümüze kadar ayakta durmuş eserler var. Bu eserlerin kıymetini bilmeliyiz. Doğru projeyi hayata geçirmek oldukça önemli. Projeleri kimin yaptığı önemli değil. Proje Sivas’ın projesi. Projeler neticede Sivas’ın bütçesi ile yapılıyor. Hadiselere böyle bakmak lazım. Yapılan her olumlu işin arkasındayız. Yapılan yanlış işleri de usulü ve adabı ile tenkit ediyoruz. Bu mücadeleyi genellikle Belediye Meclisinde veriyor arkadaşlarımız. Bizim dönemimizde bitiremediğimiz projeler oldu. Bunlardan bir taneside Kurt Deresi Projesi idi. Bu projenin devam ettirilmesi gerekli idi. Kurt Deresine 6 km’den 600’lük borularla su getirdik. Devamı gelmedi. Paşafabrikası projesi Sami Aydın döneminde başlatmıştı ancak bir takım arkadaşlarımın beni eleştirmesine rağmen projeye devam ettim. Hiçbir zaman projeyi Sami Aydın başlattı diye bakmadım hadiseye. Doğru olan da budur. Paşafabrikası projesi bizden sonraki dönemde de Sami Aydın tarafından devam ettirildi ve mevcut Belediye Başkanı da yine projeyi devam ettiriyor. Bu tür tesislerin içerisinde sadece fazla yapılaşmayı doğru bulmuyorum. Yeşil alanın daha fazla muhafaza edilmesini istiyoruz. Projeleri kimlerin yaptığı önemli değil. Eğer yapılan veya yürütülen projeler Sivas’a değer katıyorsa devam ettirilmeli düşüncesindeyiz” şeklinde konuştu.