MEHMET TIRPAN

İl Genel Meclisi’nin 2022 yılı Ağustos ayı birinci birleşimi Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’in katılımı ile gerçekleştirildi. Meclisin gündeminde ihalesi yapılan Kale Projesi ve Çayboyu Köprüsü'ndeki son durum görüşüldü.

2022 Cazibe Merkezleri Destek Programı kapsamında ORAN’dan 25 Milyon TL destek alınarak, Belediye bütçesinden de 5 Milyon TL kaynak ayrılan Kale Projesi ile ilgili Belediye Meclis üyelerine bilgiler veren Başkan Bilgin, “Kale Projesi’nin 2. Etap yapım projesi için Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ORAN kapsamında 25 Milyon TL hibe almaya hak kazandık. Son çıktığımız ihalenin toplam proje bütçesi 30 milyon TL. Bu kapsamda projeye eş finansman olarak Belediye bütçesinden 5 Milyon TL kaynak aktarımı sağlayacağız. Bu konuda Belediye Meclisimizden yetki istedik ve aldık.” dedi.

Kale Projesi'nin tamamlanması ile birlikte bölgeye 103 binanın yapımının tamamlanmış olacağını ve çevre düzenlemesinin de tamamlanacağını açıklayan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, “Kale’de 1. Etap çalışmaları bitti. 2. Etabın ihalesini de yaparak ihaleyi alan firmaya yer teslimi yaptık inşaat çalışmaları başlamak üzere. Kale bölgesinde ilk etapta 10 bina yapıldı. 37 Binanın da yapılması noktasında ihaleye çıkıldı. Kalan binalarında büyük oranda projeleri geldi. Anıtlar kuruluna ilettik. Onay bekliyoruz. Kalan 56 binayı da bu yılın içerisinde ihale ederek fiili yapım sürecini başlatmayı planlıyoruz. Üçüncü ihale ile birlikte inşallah Kale Projesinin tamamı ihale edilmiş olacak. Şuanda hiç bir kuruma hiç bir yere de yapılan binaların tahsisi ile ilgili bir girişimimiz yok. Hiç bir kurum veya kişiye bina vermedik. Kale projesi bittikten sonra toplu olarak şehrin menfaati neyi gerektiriyorsa, istişare ederek binaları değerlendireceğiz.” ifadelerini kullandı.

ÇAYBOYU KÖPRSÜ VE BAĞLANTI YOLUNDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Çayboyu köprüsü ve bağlantı yollarında yapılan çalışmaları da incelediklerini herhangi bir aksaklığın olmadığını aktaran Başkan Bilgin, “İnşallah yıl sonuna Çayboyu Köprüsü'nü açmış olacağız. Köprü yapımı bitmek üzere ama bağlantı yolunda yapım çalışmaları devam ediyor.” dedi.

Aksu’da devam eden 4. Etap ıslah çalışmalarına da vurgu yapan Başkan Bilgin konuşmasını, “Aksu’nun ihalesini yaptık. 65 milyon TL + KDV ile birlikte ihaleyi Özbelsan A.Ş. aldı. Yer teslimi yaptık ve şantiyeyi kurdular. İnşallah bu yıl içerisinde bu projeyi de bitireceğiz. Sıcak yaz aylarında bölgede oluşan kökü kokudan bölge halkını kurtaracağız. Kızılırmak projesinin de bir nevi alt yapısının oluşturulduğu bölgede yapım işi sürüyor. Bu nokta da kredi kullanmamız gerekli idi. Kredi kullanmak adına Meclise sunduğumuz müzekkere oy birliği ile kabul edildi.” şeklinde sonlandırdı.