MEHMET TIRPAN

Gazetemiz imtiyaz sahibi Kadiriye Geneş, Yazı İşleri Müdürü Melda Geneş ve gazetemiz muhabirleri ile birlikte Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’i makamında ziyaret ederek kentte yürütülen projeler hakkında istişare de bulunduk.

Sivas’a değer katacak projelerin ele alındığı sohbette gazetemiz muhabirlerinin sorularını yanıtlayan Başkan Bilgin, Millet Bahçesi, Kale, Kızılırmak, 4 Eylül Meydanı, Eski Sanayi, yeni yollar ve bağlantı yolları ve Aksu Projeleri hakkında detaylı bilgiler verdi.

İlk etapta Kale Projesi’ni hakkında önemli açıklamalarda bulunan Başkan Bilgin, “Kale Projesi’nin ilk etabı tamamlandı. İkinci etap için geçtiğimiz Kasım, Şubat ve Nisan aylarında 3 kez ihaleye çıktık ve ihale edemedik. Kısa süre içerisinde de yine ihale yaptık. İhaleyi 50 milyonluk bir bedelle bir firma aldı. Geçen hafta Cuma günü de ihaleyi alan firmaya yer teslimi yapıldı. Kale Projesi’nin 3’üncü etap çalışmaları ile ilgili de mimardan projeler peyder pey geliyor. Anıtlar Kurulu’ndan geçiriyoruz. 3. etabı da Eylül ayı gibi ihale edeceğiz. Proje için ORAN’dan 25 milyonlukta hibe aldık. Normal planlamamız Kale Projesi’ni Cumhuriyetimizin 100. yılına yetiştirmekti. Ama mevcut koşullarda 2023 yılında çalışmaları bitiremeyiz. Geçen yıl Kasım’da 2. etabı ihale edebilseydik şuanda yüzde 50’li seviyelere gelmiş olurduk. İkinci etaba daha kazma vuramadık. Hedefimiz 2023’tü ama inşallah 2024 yılının Eylül ayında bitmiş olur. Sonuçta eser Sivas’a yapılıyor.“ ifadelerini kullandı.

“SELÇUK ORTAOKULUNUN YERİNE OTOPARK YAPACAĞIZ”

Kale Projesi’nin devamında bölgede otopark oluşturacaklarını ve bunu yaparken de Tarihi Ulu Cami’nin minaresine zarar vermeyeceklerini aktaran Başkan Bilgin, “Yıkılan eski Selçuk Ortaokulu’nun yerine tek katlı otopark yapacağız. O bölgede 2 katlı otopark yapacaktık ama Ulu Cami’nin minaresine zarar verir miyiz vermez miyiz diye çekincemiz vardı. Kazı yaparken tarihi yapıya zarar vermekten çekindiğimiz için projeyi tek katlı otopark olarak revize ettik. Şu anda statiğine bakıyoruz. 15-20 metre yer altına gireceğiz. Bölgede güzel bir otopark oluşturmuş olacağız.” şeklinde konuştu.

“AKSU’DA 4 ETAP BAŞLADI”

Aksu’da devam eden çalışmalar nedeniyle su verilmediğini açıklayan Başkan Bilgin, “Aksu’ya su vermediğimiz için bazı esnaflar eylem yapacaklarmış. Suyu biz neden Aksu Parkı’na vermiyoruz çünkü Aksu Parkı’nın 5. etabının çalışmalarına başladık. Aksu’ya su verirsek biz çalışma yapamayız. Çalışmanın gecikmesi de zaten ırmağın içerisindeki sudan kaynaklandı. Biz ırmağın içerisinde biriken suyu borularla ırmağın yan tarafına verdik ki rahat çalışılsın diye. Beton çalışması yapılan yere su bırakma şansımız yok. Bu konuda kamu menfaati var. Aksu’nun görselliği mi önemli yoksa Aksu’nun 5. etabının yapılması mı? 64 Milyon Türk Lirası bedelle ihaleye çıktık. O bölgede bir nüfus var ve kötü kokuda var. Burayı yapmak gerekiyordu. İhaleyi alan firmaya yer teslimi yaptık şu anda çalışmalar yapılıyor.” ifadelerini kullandı.

Ziyaretin sonunda Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Kadiriye Geneş, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’e Kur’an'ı Kerim hediye ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Millet Bahçesi, Kızılırmak, 4 Eylül Meydanı, Eski Sanayi, yeni yollar ve bağlantı yolları ile ilgili de önümüzdeki günlerde gazetemizde detaylı bilgilere yer verilecek.