MEHMET TIRPAN

Sivas Barosu ve MÜSİAD önceki Başkanlarından Av.Mustafa Coşkun, Kale Projesinin yürütüldüğü alanın akşamları adeta ıssız bir şehire dönüştüğünü, bölgenin canlı tutulması gerektiğini söyledi.

Alanın daha iyi kullanılması ve Sivas turizmine daha iyi hizmet etmesi noktasında çalışmaların yapılması gerektiğini aktaran Coşkun, “Atıl olacak, kapısını kilitli tutacak veya bizim adamımız, bizim derneğimiz gibi düşündüğümüz verimsiz kullanışlara bölgedeki yapıların kesinlikle verilmemesi lazım. Bu alanın canlı tutulması ve Sivas turizmine katkı sağlaması lazım” dedi.

Katıldığı bir tv programında yapılan çalışmaları değerlendiren Av. Mustafa Coşkun, “34 bin m2 alan üzerine kurulan üzerinde tarihi dokuya uygun 100 tesisin yer alacağı Kale Projesi Sivas için oldukça önemli. Bölgenin bir tarafında Gökmedrese var diğer tarafında Ulu Cami var. Bu iki mimari yapı Sivas için çok büyük bir değer. Ulu camininde etrafının açılması noktasında yürütülen bir proje var. Bu projede yeniden gündeme getirilerek kale projesi ile birlikte değerlendirilmeli. Kale projesinin yürütüldüğü bölge aile filmlerinin çekildiği ve Sivas’ın tanıtıldığı bir alana çevrilebilir. Yer yer butik oteller de bölgede yer alabilir. Yeterki o alan canlı tutulsun. Bölge ölü bir mahalle haline getirilmesin. Özellikle turizm açısından bölgedeki yapılar iyi değerlendirilmeli” ifadelerini kullandı.