SEYİT ÖMER YILDIZ

Sivas’ta esnafların kaldırım işgallerine yönelik olarak 25 kasım 2019’da İl protokolünün katılımı ile  bir çalışma yapılarak esnaflar uyarılarak kaldırımları işgal edilmemesi istenmişti. Ancak daha sonra esnaflar bildiklerini yapmaya devam ederek kaldırım işgallerine devam ettiler.

Yapılan bu çalışma ile ilgili açıklamalarda bulunan Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin; “ Belediye olarak ceza yazan, ceza yazmak için fırsat kollayan değil çözüm odaklı ceza yazılacak yerleri öncelikle birçok kez uyararak en son mecbur kalırsak ceza yazma durumuna geliyoruz”dedi.

Kaldırım işgaline taviz vermeyeceklerini aktaran Bilgin; “Bu konuda daha önce il bürokratlarının katılımı ile kaldırım işgallerine yönelik bir çalışma yaptık. Esnafımızı uyardık bunun bir hak ihlali olduğunu, bunun yapılmaması gerektiğini anlattık ama malaesef mesafe kat edemedik. Aynı şekilde işgaller devam ediyor. Esnafımızı uyardık, bunun bir hak ihlali olduğunu söyleyerek yapılmaması gerektiği konusunda telkinlerde bulunduk. Ama maalesef mesafe kat edemedik. Aynı şekilde işgaller devam ediyor. Yine imara aykırı konularda da böyle bir durum var. İmara aykırı yerlerle ilgili ve değer yargılarımıza aykırı faaliyette bulunan yerlerle ilgili çalışmaları da hassasiyetle sürdürüyoruz. Ama bu konuda bir hususa dikkat çekmek istiyorum. İmara aykırı yerleri kapatma kararı uyguladığımızda birçok kurum, birçok sivil toplum kuruluşu tarafından şahsımız aranıyor. İdare edin, kapatmayın deniyor. Böyle bir durumla karşı karşıya kalıyoruz. Bu noktada hassasiyetimiz belli. Bu tip işgallerin kul hakkına girdiğini biliyoruz. Hepimizin ortak davası bu şehre hizmet etmek. Hizmet etmeyi sadece bina yapmak, yol yapmak olarak değerlendirmiyoruz. Hepimizin toplumsal değerleri var, korumamız gereken değerler var. Bu noktada da belli kişileri koruma kaygısıyla değil toplumsal ortak menfaat ne gerektiriyorsa o noktada birlikte olmamız lazım. Biz bu noktada hep söyledik. Biz sorumluluk sahibi kişiler olarak az konuşup çok iş yapacağız” ifadelerini kullandı.