MELTEM DUMAN

11 yıldır örgü eğitmenliği yapan kadın girişimci Züleyha Ekici, öğrenmeye açık, boş zamanlarını kaliteli değerlendirmek isteyen hanımlara seslendi.

Sivas’ta kış aylarında hem iplik satışı yaparak hemde öğreterek geçimini sağlayan Züleyha Ekici, Yaşadıkları krizi atlatmak adına yaptıkları ürünleri hesaplı bir şekilde satarak geçimini sağlamaya çalıştığını aktardı.

Kendinden iplik alan kursiyerlere ücret talep etmeden gönüllü olarak eğitmenlik yaptığını belirten Züleyha Ekici, “İş yerime ip almaya gelen hanımlar kendilerine örgü öğretmemi istiyor. Bende hanımlara bildiklerimi aktarıyorum ve onların örgü örmelerini sağlıyorum. Kendi iş yerimizde istekli bayanlara kurslar veriyoruz. Kurs yatığımız sıra da sıcak samimi sohbetlerimizle de oluyor. Farklı yöreden olan hanımlarda birbiriyle tanışıyor. Stres atıp kafa dağıtıyoruz. Nezih bir ortamda günün karmaşasından uzak hoş vakitler geçiriyoruz" dedi.

Ders vermekten yorulmadığını aksine girişimci hanımlara örgü siparişi verip, almaktan mutlu olduğunun altını çizen Ekici, “Çok güzel insanlarla tanıştım. Özellikle rahatsızlığı olan bayanları doktorlar bizzat motive olsunlar diye bu tip kurslara yönlendiriyor. Her meslek grubundan kadın buraya öğrenmeye geliyor. Meslekler farklı ancak iplikler aynı. Kadına dokununca aslında bir aileye dokunuyorsunuz. Kadın mutlu olunca tüm aile mutlu oluyor. Bu zor zamanları verimli geçirdiğim için çok mutluyum. Tüm kadınların üretmek için harekete geçmelerini istiyorum ve girişimci kadınları öğrenmeye hevesli kadınlarımızı kursumuza davet ediyorum.  Model çıkaramayan örgüyü sıfırdan öğrenmek isteyen herkese kapımız açık” ifadelerini kullandı.