Mehmet TIRPAN

Kangal Belediye Başkanı Ahmet Kürşad Apaydın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla günün anlam ve önemini belirten açıklamalarda bulundu.

Kadınların önemine vurgu yapan Başkan Apaydın, “Kadınlar hayatımızın olmazsa olmazıdır. Kimisi annemiz, kimisi hayatımıza değer katan kadın. Kimisi ise arkadaşımız veya meslektaşımız. Kimisi ise gözbebeği kızımız. Onlar, sevgi emek ve fedekarlıklarıyla dünyayı güzelleştiren yegane varlıklardır” dedi.

Huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşları olan kadınların varlıklarıyla hayatın her alanında olduğunu vurgulayan Başkan Apaydın, “Kadınların huzuru, mutluluğu ve donanımı, doğrudan bir ülkenin medeniyet düzeyini ve toplum kalitesini belirleyen en önemli etkendir. Kadın, kutsal saydığımız insanlığın ortak değerlerinin korunması ve yükseltilmesi açısından 'anne', 'eş' ve 'ilk öğretmen' olmaları nedeniyle çok önemli ve değerli bir konumda yer alır. Bir toplumun inanç, ahlak, huzur ve gelişmişlik düzeyleri bu nedenle o toplumda kadına verilen önemle ve değerle doğrudan ilişkilidir. Kadınların, özgürlük, adalet ve eşitliği yeterince teneffüs edemediği, yeterince huzur ve mutluluk duyamadığı bir toplumda, erkeklerin de özgür, huzurlu ve mutlu olması mümkün değildir. Kadınlarımız, geleceğimizin şekillenmesinde önemli rol oynamaktadır. Bu duygularla tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlarım” ifadelerine yer verdi.