SÜMEYRA DENİZ

KADEM Sivas İl Temsilciliği Sivas’ta kadınlarla bir araya geldi. Öğretmen evinde gerçekleştirilen toplantıya her kesim ve kurumdan katılımın sağlandı. İl protokolünden ise AK Parti Milletvekili Hilmi Bilgin’in eşi İlkay Bilgin, Vali Davut Gül’ün eşi Gülden Gül, Sivas Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan’ın eşi Kezban Aydoğan ve Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca’nın eşi Hülya Karaca katıldı. KADEM Sivas İl Temsilcisi Semra Temurbaş Mavibulut toplantıda yaptığı konuşmada KADEM’den bahsetti. 16 kurucu üyenin bir araya gelmesi ile 8 Mart 2013 yılında kuruldğunu ifade eden Mavibulut, “ Bir sivil toplum hareketi olarak; kadın meselelerini toplumsal meseleler açısından yaklaşılması gerektiğini düşünen KADEM kadın ve erkeğin birbirlerini tamamladığı, rollerin adil, hakkaniyetli ve dengeli şekilde dağtıldığı her türlü ayrımcılığın ortadan kaldırıldığı bir düzen inşa etme içinderdir” dedi.

Yaptıkları çalışmalara da değinen Mavibulut, “ Şehrimizde mülteci gruplara adaptasyon eğitimi adı altında Türk örf âdetini manevi değerlerini geliştirmeleri için çalışmalar başlattık. Okuma yazma seferberliğine destek olmak amacıyla Açık cezaevinde ki okuma yazma bilmeyen mahkum kadınlarımıza okuma yazma kursu başlattık” şeklinde konuştu.

Programda konuşan Sivas Valisi Davut Gül’ün eşi Gülden Gül ise KADEM’in çalışmalarını desteklediklerini söyleyerek, “ Sivas’ı diğer illerden ayıran en önemli konu bu sanırım her koşulda birlik ve beraberlik içerisinde olan kadınlarımız var. Yaklaşık 40 gündür Afrin’de savaşan yiğit evlatlarımıza muzaffer olmalarını cenabı haktan diliyorum. Kadem biliyorsunuz yeni kuruşmuş olmasına rağmen Sivas’ta ciddi çalışmalar yaparak adını duyurdu bizde her zaman kendilerine destek veriyoruz” dedi.