MELTEM DUMAN

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, modern şehir oluşturmak adına kaçak çalışmalara taviz verilmeyeceğini söyledi.

Kaçak yapılarla mücadele kapsamında Belediye Encümen Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda DSİ Bölge Müdürü Muharrem Çağlancı, Çevre Şehircilik İl Müdürü Mustafa Doğan ve Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız da yer aldı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, kaçak yapıları yıkarak cezayi müeyyidesinin uygulanacağına dair net konuştu.

Kaçak yapılara asla müsaade etmeyeceklerini aktaran Başkan Hilmi Bilgin, “Şehrimizdeki kaçak yapılarla ve hobi bahçeleri adıyla bilinen yapılarla ilgili güzel bir koordinasyon toplantısı yaptık. 2020 yılının Şubat ayında kanunla yapılan değişikliklerle birlikte tarım arazilerinin korunması noktasında Türkiye Büyük Millet Meclisi yasa çıkarttı ve noktada başta tarım arazileri olmak üzere, tarım arazilerinin amacı dışında kullanılmasını engellemek adına bu konuda belediyelere ve il özel idarelere yükümlülükler yükledi. Bizde Belediye olarak gerek şehir içerisindeki imarlı alanda gerekse tarım arazilerinde kaçak yapılara izin vermeyeceğiz” dedi.

Kaçak yapılarla göreve geldikleri günden itibaren büyük mücadele verdiklerini hatırlatan Başkan Bilgin, “Şehir içerisindeki metzup yapıların yıkımı noktasında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüzle birlikte koordineli bir şekilde iki yıl içerisinde şehirdeki metrup yapıların tamamına yakınını yıktık. Bu noktada şehrin gündemine gelen yerlerin yıkımını gerçekleştirdik. Uzun yıllar gündem olan hususlardı. Yine aynı şekilde şehir içerisinde bir kaç yapılaşmayla ilgili Çevre Şehircilik İl Müdürlüğümüzle birlikte koordineli bir şekilde mücadelemiz devam ediyor. Bizim buradaki amacımız ve maksadımız kimseye sıkıntı oluşturmak kimseye zarar vermek değil, şehrimizi yaşanabilir şehir noktasında tutarak düzgün şehirleşme yapılmasını, imara uygun yapılaşmanın ortaya çıkmasını. Bu noktada da önümüzdeki süreçte yine kararlı bir şekilde bu duruşumuzu devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.

“CEZA YAZMAKTAN KAÇINMAYACAĞIZ”

2 yıldır yaşanan salgının tarımın ne kadar önemli olduğunu ortaya çıkardığının altını çizen Başkan Bilgin, tarım arazilerini istismar etmek adına kaçak yapılarla doldurarak usulsüz şekilde imara kamu hukukuna aykırı tavırlara ilişkin cezayi müeyyideleri sonuna kadar uygulayacaklarını söyleyerek vatandaşları bu hususta sert bir şekilde uyardı.