MEHMET TIRPAN

Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, Ulaş Kovalı mevkiinde kurulan Kaba Yem ve Ot Borsası Projesinin Türkiye’de tek olduğunu, projede sona yaklaşıldığını söyledi.

Besicilerin en büyük giderinin yem olduğunun altını çizen Hastaoğlu, “Yem fiyatları aldı başını gitti. Besicilerin yükünü azaltmamız lazım. Özellikle yaz aylarında oldukça fazla artış gösteren yem fiyatlarını düşüremiyoruz. O nedenle hayvana kaba yemi ağırlıklı olarak vereceğiz. Kaba yem kullanan besicinin gideri yüzde 50 oranında düşecek” dedi.

Her yıl çiftçilere kaba yem için tohumlar dağıtıldığının altını çizen Hastaoğlu, “Yonca, korunga, silajlık mısır gibi hayvansal yemlerin üretilmesi noktasında ilimizde ciddi uğraş gösteriliyor. Önümüzdeki günlerde faaliyete geçecek Ot Borsasında emtiya ortaya çıksın. Sivas’ın kaba yem noktasında öne çıkması lazım. Sivas’ta ve çevresinde bir Pazar oluşturmalıyız. Yem pazarını oluşturabilmemiz de ürün üretmemiz lazım. Valilik, İl Özel İdaresi ve Belediye bu konuda maddi manevi ciddi destekler veriyor. Oldukça seffaf bir şekilde Türkiye’nin dört bir yanındaki alıcıları ve satıcıları da buluşturacağız. Güvenli bir şekilde kaba yem alımı satımı yapılacak. Yem bitkilerinin değerleri ile ilgili laboratuvarımızda tahliller yapacağız. Yem satın almak isteyen vatandaş yem bitkisinin değerlerini rahatlıkla görebilecek” ifadelerini kullandı.

Yeni hayvan pazarının açılmasının ardından mevcut ahırlar bölgesinin de Demirçelik Fabrikası civarında bulunan araziye taşınacağını sözlerine ekleyen Hastaoğlu, Valilik ve Belediye ile görüşerek ahırlar bölgesini taşıma kararı aldıklarını da aktardı.