MEHMET TIRPAN

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan, yeni hasta binasının Sivas’a son yıllarda yapılan en büyük yatırım olduğunu söyledi.

Mevcut hastane binasının zemininde sorun olduğunu, tadilat için her yıl oldukça fazla para harcadıklarını aktaran Başhekim Doğan, “2020 Temmuz ayında yapımına başlanan yeni hastane binamız 3 ana blok şeklinde yapılıyor. Ön bloktaki poliklinikler bitmek üzere. Orta kısımda ameliyathaneler, kaboratuvarlar olacak. Arka kısımda da yataklı servisler olacak.  Orta ve arka kısımdaki binalarında temeli atıldı. 3 binanın da kısa sürede tamamlanması planlanıyor” dedi.

İşi alan yüklenici firma ile sık sık görüşerek gerekli kontrolleri yaptıklarını aktaran Başhekim Doğan, “Hem ilimizde hem de çevre iller için sağlıkta kalite standardını yükseltecek, son teknolojiye sahip tıbbi cihazlarla donatılmış yeni hastanemizin kaba inşaatının 2021 yılının sonunda kadar bitirilmesi planlanıyor. 2022 yılının sonuna doğru da hastanenin tamamını bitirip teslim edilmesi planlanıyor. 3 Ana departman var. Her ana departman 5’er bloktan oluşuyor. Yataklı servisler 9 katlı, orta kısımdaki ameliyathane ve laboratuvarların olacağı bina 4 katlı ve polikliniklerin olacapı ön kısımdaki bina ise 6 katlı olacak. Bina tamamlandığında modern bir binada hastalara hizmet verilecek. Yatak kapasitemiz 1056 ancak ihtiyaç halinde yatak kapasitesini bin 213’e kadar çıkarabileceğiz. Odalarımızın hepsi nitelikli olacak. Her hastanın ayrı kalabileceği odalar olacak” ifadelerini kullandı.