MEHMET TIRPAN

Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız, Sıcak Çermik Bölgesinde Jeotermal suyla  ısıtılan seraların sayısının artması için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

İklim değişikliği nedeniyle termal seracılığın Sivas’ta artacağını düşündüklerini aktaran İl Müdürü Yıldız, “ Sıcak Çermik bölgesinde seracılık yaygınlaştırılacak. Termal seracılığa önem veriyoruz. Bu konuda da bir iş adamımız topraksız bir sera kurdu. Bu yılda Avrupa’ya ilk domates hasadı yapıldı. O bölgede seracılığın daha da artacağını düşünüyorum. Hatta o bölgede organize seracılık bölgesi olur diye de düşünüyorum” dedi.

Küresel ısınma nedeni ile iklim değişikliklerinin kaçınılmaz olduğunun altını çizen İl Müdürü Yıldız, “Artık Sivas’ta da gözle görülebilir şekilde iklim değişikliği söz konusu. Daha öncesinde Sivas’ta yetişmeyen ürünler şuanda yetişmeye başladı. Dolayısıyla Akdeniz ikliminin ilerde iç kısımlara doğru geleceğini düşünüyorum. Bu nedenle seralarımızın sayısı artarak devam edecektir. Seracılık şehri olma yolunda ilerleyeceğiz. Sivas’ın en önemli özelliği birlikte hareket etme kabiliyetimizin olması. Sivas’ta Tarım Platformu kurduk ve tüm paydaşlarımızla bir araya geliyoruz. Hayata geçirilecek projelerimiz görüşülüyor. Tarım ve Hayvancılığı geliştirmek adına gayret gösteriyoruz. Birlikte hareket edildiğinde güzel şeyler ortaya çıkıyor. İnşallah Sivas bundan sonrada tarımsal ve sanayi anlamında daha iyi yere kısa zamanda geleceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.