SEYİT ÖMER YILDIZ

Tüm Dünya’da ve Türkiye’de görülen covid-19 salgınında binlerce kişi hayatını kaybederken ülke olarak verilen mücadeleler de olumlu sonuçları beraberinde getiriyor.

2020 yılının mart ayından beri Türkiye’de ortaya çıkan korona virüste birçok kişi hayatını kaybederken alınan önlemler ve çalışmalarda vahim tabloyu değiştirmede önemli bir etki gösterdi. Sivas’ta ise özellikle yaz aylarında vaka sayılarının bir dönem pik yapması ve sağlık sisteminin zor günler yaşaması sonrasında önlemler ile vaka sayısıda her geçen gün düşmeye başladı. Özellikle yılbaşından önce getirilen sokağa çıkma kısıtlamalarının devam etmesi de vaka sayısında ciddi düşüşe neden olurken aşılamanın başlaması da vatandaşlarada umut olup moral sağlıyor.

Tüm tedbirler ve çalışmalar neticesinde ise Sivas’ın korona virüs haritasında da riskli bölgeler her geçen gün daralmaya devam ediyor. Bir dönem tehlike çanlarının çaldığı kent merkezinde şuan ki tabloda rahat bir nefes almak mümkün. Ancak tüm bunların yanı sıra rehavete kapılmamak ve temizlik, maske ve mesafe kurallarına hassasiyetle uymamız gerekiyor. Tüm Dünya’da bir kez daha gördük ki en önemli varlığımız sağlımız ve sağlığımız olmadan hiç bir şeyin önemi yok. Bu anlamda da içinde bulunduğumuz süre içerisinde büyük bir gayretle savaştığımız covid- 19 salgınında tedbiri elden bırakmamak gerekiyor.